L'exposició 'Controles?' reflexiona al voltant de les drogues amb els més joves

Fins al 5 de desembre encara es pot visitar la mostra a la Casa de Cultura

L'exposició es pot visitar a la Casa de Cultura / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Societat

Publicat el 27/nov/19 per Albert Prat

Més de 1.800 joves passaran fins al 5 de desembre per l'exposició 'Controles?', un projecte itinerant destinat a conscienciar els adolescents dels riscos, els efectes i les conductes de prevenció de les drogodependències. Una mostra que circula per Catalunya des de fa set anys i que s'actualitza constantment al ritme que ho fan els hàbits de consum. Les últimes incorporacions, les begudes energètiques i l'ús excessiu de les pantalles.

L'exposició consta de diversos espais, adreçats a joves de 12 a 15 anys, de més de 16, a famílies i a professionals. 'Entenem que la prevenció és un ventall d'actuacions que han d'incidir en diferents agents socials del municipi', ha explicat la cap de subsecció de Projectes i Programes del centre SPOTT, impulsor de la iniciativa, Maribel Serra. No es tracta, només, de transmetre informació perquè els adolescents tenen accés a tota la que necessitin, sinó de seleccionar-la i ensenyar-los a triar entre la que és rellevant i la que no ho és.

Per altra banda, els joves agraeixen la informació i assenyalen que la mostra els fa reflexionar, no només sobre les drogues, sinó també sobre altres aspectes de la seva vida.




DECLARACIONS

Maribel Serra

Aquesta exposició s'adreça a tots aquests col·lectius, tant alumnes com famílies i professionals. Entenem que la prevenció s'ha de fer des de diferents agents socials del municipi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ariadna

És necessària tota aquesta informació. No només sobre les drogues, sinó també sobre altres coses.

Your browser doesn’t support HTML5 audio