Les AFA de Sant Cugat s'organitzen per garantir una educació amb perspectiva de gènere

Les Comissions de Gènere de les AFA creen la Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les Escoles Públiques de Sant Cugat


  • Comparteix:

Núria Valero (Joan Maragall), Anna Soler (Ferran i Clua), Ester Mula (Collserola) i Maria González (Ciutat d'Alba), membres de la Coordinadora d'Escoles Coeducatives

Núria Valero (Joan Maragall), Anna Soler (Ferran i Clua), Ester Mula (Collserola) i Maria González (Ciutat d'Alba), membres de la Coordinadora d'Escoles Coeducatives

Les Comissions de Gènere de les AFA de les 12 escoles públiques de Sant Cugat han engegat la maquinària per introduir l'educació amb perspectiva de gènere als centres. El nou organisme, la Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les Escoles Públiques de Sant Cugat, neix fruit de la unió de les diverses organitzacions que ja existien als centres escolars per sumar forces i unificar criteris.

ESCOLTA-HO

Aquesta nova Coordinadora de Sant Cugat és la tercera de Catalunya, segons ha explicat una de les mares membres des de l'escola Joan Maragall, Núria Valero. Les altres dues es troben a Barcelona, als barris de Gràcia i Sant Andreu. Des de la Generalitat, com ha dit Valero, s'està treballant en el projecte 'Coeduca't', un programa pilot amb 300 escoles que hauran de desplegar la coeducació en el seu Projecte Educatiu.

Les membres de la Coordinadora de Sant Cugat s'han mostrat esperançades amb l'administració. 'Les famílies podem fer molta feina però qui cal que posi la coeducació al centre i al dia a dia de la política és l'administració que és qui tenen els recursos', explica Ester Mula, mare i membre de la Comissió de Gènere de l'escola Collserola.

Posar-se 'les ulleres liles' per fer una diagnosi a les escoles
L'entitat està rebent formació per aprendre a fer diagnosi a les escoles i detectar quins aspectes educatius caldria canviar. Les membres han explicat que, actualment, estan posant sobre la taula els contes, les comunicacions des de l'escola a les famílies, les cançons i les relacions que s'estableixen al pati.

Per aquest curs, Anna Soler, membre de la Comissió de Gènere del Ferran i Clua, ha explicat que tenen programades tres xerrades, una per trimestre. L'entitat tractarà la coeducació, l'afectivitat i com acompanyar els infants en la seva sexualitat i les noves masculinitats.


Ester Mula

Les famílies podem fer molta feina però al final qui cal que ho posi en valor i al centre és l'administració, que són qui tenen els recursos i són els qui han de vetllar per la convivència



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.