La protectora municipal recull 300 gossos cada any

La majoria, això sí, són retornats a les seves llars ràpidament


  • Comparteix:

Caldes Animal és l'encarregada de recollir gossos abandonats a Sant Cugat / Foto: Caldes Animal

Caldes Animal és l'encarregada de recollir gossos abandonats a Sant Cugat / Foto: Caldes Animal

La protectora municipal de Sant Cugat, Caldes Animal, recull a la ciutat 300 gossos l'any. La gran majoria, això sí, són perduts involuntàriament i són retornats ràpidament als seus propietaris, especialment si tenen xip identificatiu. Ho ha explicat al 'Sant Cugat a fons' un dels responsables del centre, que té la concessió des de fa dos anys, Gerard Gràcia, que ha admès també que es troben amb propietaris 'reincidents'.

ESCOLTA-HO

A la secció d'El Cau Amic del magazín, 'Gat i gos', Gràcia i els membres de la protectora santcugatenca han recordat que cal tenir cura dels animals i evitar que s'escapin per 'responsabilitat' i que, en cas que hagi d'intervenir la protectora, l'Ajuntament estableix una taxa de recuperació de la qual s'han de fer càrrec els propietaris. Més encara si l'animal encara no està identificat, ja que la protectora els n'hi instal·la un quan els recull, a més de fer-los 'una revisió veterinària'.

De fet, si té xip, la protectora porta aparells que permeten identificar el propietari sense haver-se d'endur l'animal al centre, situat a Caldes de Montbui, i posar-se en contacte per fer l'entrega directament. Tot plegat, en un esforç per fer més fàcil el tràngol tant per a l'animal com per al propietari. Una aposta pel benestar animal que es concreta també a la protectora, de la qual Francesc Codonyés i Rosa Maria Marquès, de El Cau Amic, en parlen meravelles.

A la secció n'han destacat els espais on hi ha els gossos, alguns sols en espais de 12 metres quadrats, sis coberts i sis de pati, i d'altres en espais més grans amb camp per córrer que comparteixen amb altres animals. A més, disposa de veterinari propi, quiròfan i espais de cura per als gossos que passen per la protectora.


Gerard Gràcia

Una vegada recollit, mirem si té xip. Si en té, mirem de localitzar el propietari. Si no, el portem a la Policia Local, fem un albarà de recollida i ens l'emportem. Una vegada allà mirem com està de salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.