Presència santcugatenca en una Diada marcada per la sentència del procés


  • Comparteix:

Un any més nombrosos santcugatencs s'han afegit a la manifestació de Barcelona organitzada per l'ANC amb el suport d'Òmnium Cultural i l'AMI per la Diada. Una convocatòria marcada per la proximitat de la sentència del judici contra el procés independentista, davant la qual les entitats sobiranistes han demanat unitat i presència al carrer. I així ho han fet també autoritats locals i entitats de cultura popular de Sant Cugat, amb els Geganters presidint el tram 13, que ha aplegat els inscrits de la ciutat. També hi han estat presents els Gausacs; amb el record al membre de la colla Raül Romeva, a presó provisional per aquesta mateixa causa; i l'Entitat Sardanista.

Unes 600.000 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, han donat forma enguany a la manifestació, que sota el lema 'Objectiu: Independència' ha omplert la plaça d'Espanya i els cinc carrers adjacents per formar un gran estel. Es tracta de la segona convocatòria amb menys afluència des del 2012, segons les estimacions del cos policial, després de la del 2016 quan l'ANC va plantejar mobilitzacions descentralitzades.

Tot i així, l'entitat ha reclamat unitat estratègica, especialment per donar resposta a la sentència del Tribunal Suprem i avançar en el procés independentista, com han remarcat des de les seccions locals de l'ANC i Òmnium Cultural. Una visió compartida per l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha carregat contra la repressió de l'Estat i la situació dels 'presos i exiliats polítics', davant els nombrosos ciutadans que de forma pacífica reclamen decidir el seu futur.

Sant Cugat, al tram 13
Enguany, els inscrits santcugatencs s'han donat cita al tram 13 d'una manifestació formada per 26 trams. Des de Sant Cugat, l'ANC ha omplert cinc autocars que s'hi han desplaçat cap a Barcelona. Allà, el Joan i la Marietat han estat un any més els protagonistes d'aquesta part de la concentració. El president dels Geganters de Sant Cugat, Ramon Bruguera, ha reiterat el compromís de l'entitat amb el país i la situació actual.

En altres ubicacions, s'hi ha situat l'Entitat Sardanista de Sant Cugat i els Gausacs. El membre de la colla i senador, Bernat Picornell, ha destacat la importància de la presència dels Castellers de Sant Cugat a les portes d'una sentència que 'es preveu dura'.

Vídeos de les altres manifestacions multitudinàries amb motiu de l'Onze de Setembre
  • 2018 - Fem República
  • 2017 - Diada del Sí
  • 2016 - Estem a punt
  • 2015 - Via Lliure
  • 2014 - La V
  • 2013 - La Via Catalana
  • 2012 - Manifestació














  • Lluís Bonet

    Sempre ho és i aquest any que esperem la sentència és important. És l'inici d'una possible resposta a allò que digui la sentència.

    Núria Fernàndez

    És molt important la visualització de la unitat. Fins a la sentència hem d'estar units i sortir al carrer.

    Participants

    Tots els anys són importants, però ara hi ha la presó al mig. / Hem d'arribar al final i ser republicans i independents. / Aquest any amb els presos i la sentència hem de cridar encara més fort.

    Mireia Ingla

    Estic molt contenta perquè està ple de gent de Sant Cugat per fer allò que sabem fer molt bé: manifestar-nos de forma pacífica per reclamar que tenim dret a decidir el nostre futur.

    Ramon Bruguera

    És important perquè és un compromís de país davant la situació actual.

    Bernat Picornell

    No podem faltar. No hem faltat cap any. Fa prop de 600 dies que el Raül Romeva està a la presó i estem a la portes d'una sentència que s'espera dura.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.