Sant Cugat inicia el curs escolar amb dues noves línies per reduir ràtios

Més de 17.000 alumnes s'han matriculat aquest curs a centres santcugatencs, una xifra similar a la de l'any passat


  • Comparteix:

Les escoles tornen a la normalitat / Foto: Ajuntament

Les escoles tornen a la normalitat / Foto: Ajuntament

El curs escolar 2019-2020 arrenca aquest dijous amb 17.019 alumnes de P3 a 4t d'ESO, una xifra similar a la de l'any passat (16.857). Destaca l'augment del 5,6% dels estudiants de secundària, un increment repartit a centres públics, concertats i privats. Així, el curs arrenca amb dues línies més per absorbir la demanda: una a 1r d'ESO a l'Institut Arnau Cadell, que en passa a tenir cinc, i una a 3r de Primària a l'escola Ciutat d'Alba per reduir ràtios.

Tot i això, encara hi pot haver alguna modificació en les dades durant el curs i de moment no hi ha xifres de les escoles bressol, que encara fan inscripcions, ni d'FP i batxillerat, on ara s'hi estan fent proves d'admissió.

Una altra de les novetats és que a l'Institut FP Sant Cugat, l'antic Leonardo da Vinci, comença un nou grau mig de cuina i gastronomia.

Presentació del curs
La presentació ha tingut lloc a l'Escola Joan Maragall / Foto: Cugat Mèdia
La presentació ha tingut lloc a l'Escola Joan Maragall / Foto: Cugat Mèdia


L'alcaldessa, Mireia Ingla, a la presentació del curs dimarts passat a l'Institut Leonardo da Vinci, va remarcar la importància de l'educació a la ciutat i l'aposta pel treball conjunt entre els diferents actors responsables. Un missatge compartit pel director del centre, Ferran Anglada; la regidora d'Educació, Pilar Gorina; i el director dels Serveis Territorials, Jesús Viñas.

Des del departament d'Educació, Viñas aposta per la independència del projecte de cada centre alhora que fomenta la xarxa per compartir idees. A més, i en referència a Sant Cugat, ha subratllat que es potenciï la Formació Professional (FP) i el concepte d'Institut-escola.

Des de l'Ajuntament, tant Ingla com Gorina s'han compromès amb els centres per fer de Sant Cugat, entre tots, una 'ciutat educadora', assumint responsabilitats en millores de mobilitat i equipaments.






Mireia Ingla

Parlem de futur, d'il·lusions, de gent jove i d'una ciutat amb esperit crític. Els desitjo tota la sort del món a la comunitat educativa, que comptin amb el nostre compromís.

Oriol Ripoll

El joc, sobretot el procés de creació del joc, és un repte que has de solucionar, has d'assajar i prototipar. I el pensament crític li dona un altre punt, el de transformació de la societat.

Joan Miquel González

Hem volgut transmetre en aquest inici de curs als nostres professors i professores que som aquí, que continuem. Que formin bé als seus alumnes, que nosaltres fem la nostra feina, però ells facin la seva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.