Activitats extraescolars. Com triar la millor opció?

T'expliquem tots els consells per escollir les activitats extraescolars de la mà dels experts


  • Comparteix:

Amb l'arribada del curs escolar un dels reptes és l'organització, un maldecap per a moltes llars que han de fer mans i mànigues per ajustar horaris i aconseguir l'anhelada conciliació familiar. Una de les peces clau d'aquest trencaclosques organitzatiu són les activitats extraescolars. Però com ho fem per escollir-les amb encert? En quins factors ens hem de fixar? Cugat Mèdia en parla amb el coordinador general d'extraescolars de Paidos, Ernest Miramunt.

Què s'ha de tenir en compte a l'hora de triar una activitat extraescolar?
Tot i que en moltes ocasions preval la necessitat familiar de quadrar agendes, aquest hauria de ser l'últim factor que hauriem de tenir en compte, explica Miramunt. És important fer partícep l'infant i escoltar-lo per saber què li bé de gust. L'expert apunta que els nens ja fan la seva jornada lectiva a l'escola i que per tant les extraescolars haurien de ser per gaudir, no per patir.

A l'hora d'escollir les activitats també hem d'evitar l'especialització, és a dir, intentar que les activitat siguin variades perquè els nens i nenes puguin conèixer i explorar diferents àmbits. Per tant, si per exemple escollim tres activitats, en podríem escollir una de físicoesportiva, una d'artística i una de caire més acadèmic.

Consells per escollir extraescolar / Foto: Cugat Mèdia
Consells per escollir extraescolar / Foto: Cugat Mèdia

Quantes activitats són recomanables?
És recomanable que no es facin més de dues o tres extraescolars a la setmana. És important que quan acabi la jornada la criatura no estigui esgotada i que encara tingui temps pel lleure. Si només podem escollir una activitat, és preferible escollir-ne una que sigui físicoesportiva ja que la majoria de temps que els infants passen a l'escola és asseguts a l'aula.

Hi ha una edat per començar a fer extraescolars?
No hi ha una edat ideal, comenta Miramunt. Ara bé, durant l'etapa infantil els nens i nenes on estan millor és a la seva zona de confort, en l'entorn familiar. A partir de primària es poden anar incorporant aquest tipus d'activitat, però això sempre dependrà del ritme de la criatura.

Quins beneficis aporten a l'infant?
Els estudis apunten que la pràctica d'activitats extraescolars augmenten en rendiment escolar i fan que l'infant tingui més interès per les activitats acadèmiques. En aquest sentit, els experts també senyalen que ajuden a augmentar les expectatives dels estudis postobligatoris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.