Dignificar l'arribada, objectiu del dispositiu d'atenció immediata per a menors que emigren sols

L'espai, pioner a l'Estat i que està previst que funcioni fins la tardor, procurarà als joves una espera 'amigable' abans d'el trasllat


Temes relacionats

El Govern ubicarà a Sant Cugat un centre temporal d'atenció a menors estrangers (16/jul/19)


  • Comparteix:

El nou dispositiu d'atenció immediata per a joves que emigren sols ja està operatiu. L'espai, ubicat a Collserola i de titularitat pública, acollirà els menors durant 24 hores per tal que no s'hagin d'esperar en dependències policials. 'L'objectiu és dignificar la seva arribada', ha explicat la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Georgina Oliva. Els menors faran un recorregut 'circular' que passarà per la identificació dels menors per part de Mossos, seguit d'una entrevista personal amb educadors socials. Després, si així ho volen, els menors podran dutxar-se i rebre una muda. El centre també compta amb una àrea de descans amb lliteres i un espai amb connexió a internet per poder-se comunicar amb la família. El dispositiu està preparat per acollir 50 menors alhora.

La gestió del dispositiu anirà a càrrec de la Creu Roja i hi treballaran una trentena de persones de l'entitat. La previsió del departament és que sigui un dispositiu provisional almenys fins a l'octubre, quan pugui obrir un centre a Barcelona. El dispositiu, pioner a l'Estat, vol 'minimitzar el pas dels joves per la comissaria i procurar-los una espera amigable', ha afirmat Oliva.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha refermat el compromís de la ciutat en l'acollida de refugiats i ha assegurat que les instal·lacions i l'entorn són idonis per a una estada 'digna' dels menors. La secretària ha afegit que 's'estima' l'arribada d'uns 600 joves 'els propers mesos'.




Georgina Oliva

El dispositiu d'atenció immediata no té precedents, com a mínim al sistema de protecció de Catalunya ni a l'estat espanyol, perquè el que fem és dignificar aquesta arribada. Els nois, evidentment, han de ser identificats, però donem més pes a l'atenció humanitària i a l'atenció social.

Mireia Ingla

Des de l'Ajuntament ens posem, una vegada més, a disposició del departament per tot allò que calgui. Es tracta d'un tema de drets humans, de responsabilitat de l'administració i hem de fer el que calgui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.