Sant Cugat tindrà al setembre 58 habitatges de lloguer protegit més

Es preveu que es puguin lliurar els pisos de la promoció del barri de Can Mates després de l'estiu


  • Comparteix:

L'alcaldessa ha visitat la promoció aquest divendres / Foto: Ajuntament

L'alcaldessa ha visitat la promoció aquest divendres / Foto: Ajuntament

Una nova promoció de 58 pisos al barri de Can Mates s'afegirà a partir del setembre al parc d'habitatge protegit de Sant Cugat, que disposa ara de 575 habitatges de lloguer protegit. Promusa s'encarrega de gestionar la promoció, situada entre els carrers de Vallseca i Benet de Moxó, i que ja va celebrar el sorteig el gener passat. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha visitat aquest divendres les obres, impulsades per l'empresa Vielsa.

El preu del lloguer d'aquests habitatges, que s'ha fet a través de sorteig propi i tenint en compte 'els criteris propis del registre de sol·licitants d'habitatges', segons informa l'Ajuntament. Els pisos d'aquesta promoció tindran la qualificació de protecció oficial durant els 10 primers anys, moment en el qual la promotora i Promusa podran prorrogar-ne la gestió durant 10 anys més.

Els habitatges són fruit d'un acord entre Ajuntament, Promusa i l'empresa en el marc de la modificació del PGM sobre les zones verdes de Valldoreix. La parcel·la, inicialment qualificada com a sòl terciari, va rebre el sostre residencial de les finques de Can Monmany i Can Busquets, que va quedar així preservades de qualsevol urbanització.

Sis pisos més amb tanteig i retracte
Als 58 pisos visitats avui, s'hi han afegit també sis habitatges més que l'Ajuntament ha adquirit a través de la fórmula del tanteig i retracte, que dona prioritat de compra a l'administració quan els grans propietaris, especialment bancs, venen pisos en execució hipotecària. Estan situats als carrers del Monestir, Major, del Vallès, del Migdia, al passatge de Torreblanca i al camí de la Creu. S'hi ha destinat un total de 850.000 euros, dels quals poc més de la meitat s'han finançat a través de l'Institut Català de Finances.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.