Àmbit B30, Sincrotró Alba, EsadeCreapolis i UAB, junts per la innovació

El Hub B30 vol ser un punt de connexió al territori per a empresa, coneixement i l'administració


  • Comparteix:

La plataforma Hub B30, de l'Associació Àmbit B30 de la qual en forma part Sant Cugat ha incorporat aquest dimecres el Sincrotró Alba de Cerdanyola i la santcugatenca EsadeCreapolis. Dos nous agents per seguir teixint xarxa en recerca i innovació al territori de l'entorn de la B-30, entre l'AP7 i l'AP2 i que inclou 23 municipis.

L'objectiu és oferir solucions, entre tots els membres del Hub, als reptes d'empreses i institucions d'aquest territori. Desenvolupar projectes conjuntament en matèria d'innovació per tal de millorar la competitivitat a l'àrea. Una aposta 'de futur', ha assegurat que president de l'Associació Àmbit B30 i alcalde en funcions de Mollet, Josep Monràs, qui també ha dit que la signatura del conveni va en benefici de la creació a la zona, un dels parcs empresarials 'més importants del sud d'Europa'.

En el mateix sentit s'ha expressat la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, que ha explicat que aquesta vinculació ajudarà a trobar pràctiques als alumnes i també a fer investigació aplicada a les empreses de l'entorn. De la seva banda, el director general d'EsadeCreapolis, Oriol Alcoba, ha assegurat que el centre és 'complementari' amb els altres membres del Hub per treballar en la innovació i creació i la directora del Sincrotró Alba, Caterina Biscari, ha destacat la importància de la 'col·laboració contínua' entre institucions per tal millorar els resultats de cadascuna d'elles.

A partir d'ara, la intenció és desenvolupar projectes conjuntament en matèria de creativitat i innovació per afavorir l'ocupació i l'activitat econòmica de l'àrea d'influència d'aquest àmbit.








Josep Monràs

És una signatura de projecte de futur, de creació, d'intercanvi i complicitat en benefici de la creació d'ocupació i activitat econòmica en el nostre territori, que és un dels més importants del sud d'Europa.

Oriol Alcoba

La nostra missió és identificar quines són les capacitats i coneixement que generem a Esade en l'àmbit de l'emprenedoria i la innovació i traslladar-ho al territori. Què millor que fer-ho amb aquest tipus de convenis amb institucions complementàries.

Caterina Biscari

És important la col·laboració contínua amb altres institucions que porten el coneixement i la innovació. Estar en aquest panorama amb universitats i escoles de negocis és una aposta que permetrà augmentar els resultats de cadascú.

Margarita Arboix

La possibilitat que l'Autònoma estigui lligada en aquest parc tecnològic ens dona des de pràctiques dels nostres alumnes a la zona fins que els investigadors toquin de peus a terra i facin, també investigació aplicada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.