Àlvar Roda estrena presidència de l'Ateneu amb la voluntat de mantenir-lo com un 'referent'
Àlvar Roda enceta mandat com a president de l'Ateneu / Foto: Cugat.cat
SocietatPublicat el 11/mar/19 per Albert Prat
El nou president de l'Ateneu Santcugatenc, Àlvar Roda, afronta el mandat com a president de l'Ateneu amb la voluntat de mantenir-lo com a 'referent' a la societat santcugatenca. Roda, que va ser confirmat a l'assemblea d'aquest dissabte, assegura que la seva serà una presidència 'continuista' i que vol centrar-se en ampliar la relació de l'entitat amb d'altres de la ciutat, convertir la seu en un punt de referència al barri i ampliar els espais de debat polític a l'Ateneu. El músic i exregidor també s'ha compromès a 'cuidar' els socis i implicar-los més en el dia de l'entitat.
L'Ateneu, que compta amb 510 socis, també es plantejarà a partir d'ara ampliar les relacions amb els centres universitaris de l'entorn, com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Esade Creàpolis i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per implicar-se en la transferència del coneixement des de les facultats cap a la població. En aquest sentit, també es vol incidir en la formació política 'des de l'intel·lectualitat, no des dels partits', ha explicat Roda en una entrevista al 'Sant Cugat a fons' en temes com la mobilitat i l'urbanisme.
La junta encapçalada per Roda es planteja objectius ambiciosos i per fer-ho vol 'reforçar l'estructura organitzativa de l'entitat i ampliar-la si cal'. La nova junta la completen Montse Cusó com a vicepresidenta, el president de la Federació d'Associacions de Veïns Manel Sánchez com a tresorer; Toni Manresa, que actualment ja ocupa aquest càrrec, com a secretari i Pep Martínez i Jordi Sanz com a vocals. Roda ha explicat durant l'entrevista que la seva candidatura neix de la seva defensa de la importància de les entitats, ja que la societat civil és, per ell, 'tant o més important que la política'.
DECLARACIONS
Àlvar Roda
Hi ha un sentiment de defensa de les entitats de Sant Cugat. Crec que la societat civil és molt important, tant o més que la política.
Your browser doesn’t support HTML5 audio