Internet segura: què has d'explicar als teus fills?

Els Mossos ofereixen xerrades de prevenció a les escoles de Sant Cugat

Societat

Publicat el 27/feb/19 per Eva Garrido

Internet i les noves tecnologies són eines a l'abast de tothom, fins i tot dels més menuts. A ningú se li escapa que els nens cada vegada més tenen un dispositiu mòbil i obren perfils personals a les xarxes socials abans dels 12 anys. Els Mossos d'Esquadra apunten que 'l'obtenció de les nostres dades' és el nou or dels pirates informàtics i la canalla són el seu botí. Cugat.cat ha assistit a una xerrada impartida per l'agent responsable de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat a Sant Cugat, Joan Ferri, als alumnes de sisè de l'escola Catalunya. El mosso afirma que els pares han d'estar atents a les pàgines que visiten els infants, així com la gent amb qui parlen però 'sense alarmisme', i en dóna alguns consells.

Com puc prevenir els meus fills dels perills d'internet?

  • En primer lloc, no se l'ha d'espantar. Els joves han de ser conscients que internet és una gran eina, per exemple, per estudiar; però no tot el que surt és veritat 's'ha de contrastar amb altres pàgines'.

  • Si veuen jocs, serveis o productes que s'oferten gratuïtament -quan al mercat acostumen a tenir un cost- que no es fiïn. Darrere d'aquest anunci, possiblement, hi ha algú que intentarà quedar-se amb les nostres dades.

  • Per protegir-se dels pirates que busquen dades personals, cal canviar les contrasenyes almenys un cop l'any; aquestes han de combinar majúscules, minúscules i números.

  • Els joves han de ser conscients que cal anar amb compte quan s'accepten persones desconegudes a les xarxes socials. 'Si sospiteu del perfil, bloqueu-lo; tampoc li envieu fotos ni permeteu que us enviï contingut inadequat', ha asseverat l'agent.

  • La canalla ha de saber que enviar i reenviar fotografies inadequades als grups de whatsapp -o qualsevol altra xarxa social- és delicte, per tant, se'ls ha d'advertir que 'si reben aquest contingut han d'avisar als pares o als professors'.





  • DECLARACIONS

    Joan Ferri

    No tot el que hi ha a internet és veritat; no tothom que està a internet té bones idees, n'hi ha amb interessos polítics, econòmics o sexuals. Cal vigilar.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio

    Alumnes

    Ens han aclarit què podem fer i què no podem fer si ens passen coses dolentes a internet. / No hem de publicar fotos que ens puguin afectar. / Creia que no hi havia tants perills.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio