La satisfacció de viure a Sant Cugat es manté en el 7,9


  • Comparteix:

Viure a Sant Cugat manté la nota de 7,9 pel que fa al grau de satisfacció dels ciutadans. Un 88,3% dels santcugatencs asseguren estar bastant o molt satisfets de viure a la ciutat, segons la darrera onada de l'Observatori Sociològic elaborat per l'Ajuntament. Les dades sorgeixen a partir de mil enquestes telefòniques fetes entre el 25 d'octubre i el 29 de novembre de 2018.

Consulta aquí la darrera onada de l'Observatori al complet.

La valoració de l'estat general de la ciutat augmenta del 7,2 que la ciutadania donava l'última onada, del juliol de 2018, al 7,5. Tot i això, el tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha assegurat que 'no hem de tirar coets' respecte a aquestes dades, ja que la confiança dels santcugatencs en l'Ajuntament ha disminuït en l'últim any, del 6,3 al 6.

També baixa la valoració de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, i de l'equip de govern. A Fortuny, que ara asseguren conèixer-la un 62,8% dels ciutadans respecte al 35,3% que la coneixia al juliol, els santcugatencs li posen un 6,5 de mitjana respecte al 6,7 de l'anterior estudi, mentre que al govern el puntuen amb un 6,1. Pel que fa a l'oposició, l'únic grup que aprova és ERC, amb un 5,5. La CUP i ICV-EUiA suspenen amb un 4,6, seguits pel PSC amb un 4,3. El PP es manté com el menys valorat, amb un 1,7. Qui ha patit una baixada més important és Cs, que ha passat del 2,8 l'octubre del 2017 al 2,3 en aquesta onada.

Seguretat
L'Observatori també recull una baixada en la sensació de seguretat ciutadana. El 45,8% no se sent segur al municipi i el 27,6% no se sent segur a casa seva. De fet, un 10,1% assegura que han patit un robatori o intent de robatori en el seu domicili en primera persona. Un 54,7% dels enquestats consideren que segueix igual la seguretat respecte a l'any passat, un 23,2% pensen que ha empitjorat i un 19,1% que ha millorat.

Mobilitat
Els transports més freqüents són anar a peu, amb un 69%, el cotxe amb un 53,7% i l'autobús amb un 21,3%. De fet, tots els mitjans de transport augmenten menys la moto, que es manté, respecte a les darreres dades, de novembre de 2011. Quan se'ls pregunta quin transport caldria prioritzar a la ciutat, el 67,7% considera que l'autobús, el 22,7% el ferrocarril i el 21,9% la bicicleta.

Posicionament ideològic
La majoria de santcugatencs, a més, es considera d'esquerra i de centreesquerra, amb un 31,1% i un 23,4% respectivament, mentre que un 1,8% es considera d'extrema esquerra. El 17,8% trien el centre, el 9,7% el centredreta, l'1,7% la dreta i l 0,1% l'extrema dreta. Un 9,6% dels enquestats no s'identifiquen amb cap posicionament ideològic.

Serveis municipals
Pel que fa als usos dels serveis municipals, el Teatre-Auditori és el més conegut i el més utilitzat, obtenint una valoració mitjana de 8,1. El menys valorat és la Policia Local, que obté un 6,9.


Joan Puigdomènech

No hem de tirar coets perquè hi ha un terme que ens preocupa i ens ocupa, que és aquesta baixada de la confiança dels ciutadans en el seu Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.