Més d'un centenar de persones honoren Sant Antoni en la tradicional missa al Monestir


  • Comparteix:

Multitudinària missa en honor a Sant Antoni Abat amb més d'un centenar de persones que han omplert l'església del Monestir. Ha estat la primera missa del patró dels animals oficiada per mossèn Emili Marlés, que ha recordat el passat agrícola de la ciutat a més de beneir el pa que s'ha repartit entre els assistents. L'acte litúrgic ha donat el tret de sortida al cap de setmana ple d'activitats en honor a Sant Antoni Abat, en què destaquen la tradicional rua dels Tres Tombs de diumenge i els Foguerons de dissabte.

Durant la missa els Castellers de Sant Cugat, banderers d'enguany, han pogut onejar la bandera per primer cop, malgrat que el traspàs oficial es faci aquest dissabte. La presidenta dels Gausacs, Gemma Aristoy, s'ha mostrat satisfeta pel 'reconeixement' que els 'implica en aquesta tradició'. També ha posat en valor el vincle de Sant Antoni amb Sant Cugat i la part agrícola de la ciutat, que fa 'recuperar les arrels'.

En aquest sentit, mossèn Emili Marlés també ha destacat aquest fet i ha remarcat la importància de la pagesia en els orígens de Sant Cugat. El rector de la parròquia l'ha definit com 'una festa molt maca de valoració dels animals'.

Més d'un centenar de persones que s'han acabat els panets beneïts, un fet que ha destacat la secretària de la comissió de festes de Sant Antoni, Rosa Díaz, que també ha explicat que enguany ha vingut gent que no acostuma a venir a la celebració. La festa de Sant Antoni Abat continua aquest dissabte amb els Foguerons i la cercavila amb els Diables, que comencen a la plaça d'Octavià i acaben amb un esclat de foc a la plaça de Barcelona, on també hi haurà un sopar popular.







Gemma Aristoy

Contents de poder participar en una tradició més del nostre municipi i d'aquest reconeixement que implica aquesta participació. Hem pogut agafar la bandera i participar d'aquesta missa, que recorda la part més agrícola de Sant Cugat i ens fa recuperar les arrels.

Emili Marlés

Ha sigut molt maco perquè Sant Antoni és una festa popular i molt antiga que ens recorda l'origen agrícola de Sant Cugat. Moltes ganes que també que arribin els Tres Tombs, una festa molt maca de valoració dels animals.

Rosa Díaz

Un any que ha vingut molta gent que no només és la típica que ve cada any, sinó que es va integrant altre gent. S'han acabat els panets, que és l'important. I recordeu que dissabte continua la festa amb un esclat de foc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.