Llarena rep l'escalf d'empresaris i juristes en un acte de suport a Sant Cugat
La trobada també ha estat una defensa de la separació de poders
Eloi Moreno a l'esquerra i Josep Bou al centre / Foto: Cugat.cat
SocietatPublicat el 29/nov/18 per R Cuartielles / A Prat
Una quarantena de persones ha mostrat aquest dimecres el seu suport al jutge Pablo Llarena i a la separació de poders. L'acte, organitzat per Empresaris de Catalunya (EC) i el col·lectiu de juristes Llibertats a l'Hotel Sant Cugat, ha defensat la 'imparcialitat' de la justícia espanyola i ha demanat 'respecte' per la seva tasca i les sentències dictades.
Sota el nom 'Assenyalament o Llibertat?', l'acte ha tingut un format de conferència de dos dels caps visibles d'ambdues entitats: el president d'EC, Josep Bou, i del secretari i portaveu del col·lectiu Llibertats, Eloi Moreno. Ambdós han condemnat les 'pressions' que rep constantment la justícia espanyola així com 'l'assenyalament' que s'ha fet d'alguns del exponents del poder judicial, com el mateix jutge Llarena, de qui han recordat que ha estat víctima de pintades al seu domicili.
'Llarena és membre del Tribunal Suprem d'Espanya i se l'ha de respectar. Podem estar d'acord o no amb la seva feina, però no pot ser que se li pinti la porta de casa seva. Això és lleig', ha apuntat Bou, en declaracions a Cugat.cat. De fet, ha reconegut que es van plantejar fer l'acte a la ciutat després que es pintés la porta del domicili del magistrat.
De la seva banda, Moreno ha demanat que es deixi treballar la justícia i que no se'n prejutgin les sentències abans del seu dictamen. 'La sentència, com totes, agradarà a uns o altres. Si no agrada, es podrà recórrer al Tribunal dels Drets Humans', ha insistit en relació amb la futura sentència del Tribunal Suprem sobre els polítics catalans encausats.
Empresaris de Catalunya és una entitat nascuda per donar veu als empresaris i professionals de l'empresa que desitgen 'alertar de les conseqüències negatives' que portaria el 'procés secessionista català per a l'activitat econòmica de Catalunya'.
Llibertats és una associació de juristes que 'vol recuperar el rigor jurídic perdut i que aquest es desenvolupi en el marc necessari de respecte a les lleis i a les decisions dels tribunals encarregats de fer-les complir'.
La trobada ha comptat amb la presència dels tres regidors de Cs, Aldo Ciprian; Sergio Blázquez i la també diputada Munia Fernández-Jordán, i el portaveu municipal i president del PP, Álvaro Benejam.
Incidents al final de l'acte
Al final de l'acte es va registrar un incident quan un membre d'Arran va demanar la paraula per fer una pregunta. Segons l'organització juvenil, la seguretat de l'acte hauria 'agredit' el militant mentre impedia que els seus companys gravessin els fets. Una vegada fora de la sala els vigilants li haurien donat 'un cop de peu a l'esquena'.
Cugat.cat s'ha posat en contacte amb Empresaris de Catalunya que ha explicat que la seguretat de l'acte 'va convidar a marxar' els membres d'Arran, que només tenien la voluntat de 'muntar una performance'. També ressalten que l'acció tenia la voluntat de cohartar 'la llibertat d'expressió' i 'assenyalar' a un col·lectiu en un acte que precisament tenia la voluntat de protestar contra aquesta situació.
DECLARACIONS
Josep Bou
Una persona que forma part del Tribunal Suprem d'Espanya. Venim a donar-li suport. Millor o pitjor ha fet el que ha pogut. El que no es pot fer és perseguir-lo ni tirar-li pintura a la porta. Això és lleig.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Eloi Moreno
El que no es pot fer és avaluar una sentència abans de ser dictada. A qui no li agradi, podrà recórre a Estrasburg. No es pot prejutjar una resolució que encara no ha sortit.
Your browser doesn’t support HTML5 audio