El Sindicat de Llogateres reclama a l'Ajuntament accions en la crisi habitacional


Temes relacionats

La mobilització i un acord paren un desnonament (31/oct/18)

Sant Cugat tindrà una Mesa d'Emergència Habitacional per afrontar els casos de desnonament (24/oct/18)


  • Comparteix:

L'entitat, durant la roda de premsa a Cal Temerari / Foto: Cugat.cat

L'entitat, durant la roda de premsa a Cal Temerari / Foto: Cugat.cat

El Sindicat de Llogateres lamenta que l'Ajuntament no hagi posat en marxa les mesures d'emergència habitacional a les quals es va comprometre a la reunió que van mantenir fa un mes, i exigeix accions. El sindicat ha criticat que el consistori encara no hagi posat en funcionament la Mesa d'Emergència Habitacional ni que tampoc els hagi facilitat més informació. També reproven que no s'hagi activat encara un protocol d'avís de desnonament.

Tot i que des de l'entitat entenen que les mesures promeses requereixen un temps de cocció, recorden que 'cada mes que passa, més famílies poden quedar-se al carrer'. 'Pensem que potser només va ser un anunci buit', ha recriminat una de les membres, Mariona Sòria. Per això reclamen a l'administració que els doni informació sobre l'estat de les mesures promeses i avancen que no es quedaran de braços plegats i que periòdicament fiscalitzaran l'estat d'aquestes qüestions.

També recriminen que no s'hagi activat cap campanya de comunicació per informar la ciutadania sobre les ajudes socials disponibles i que l'actual Oficina Local d'Habitatge (OLH), que havia de facilitar la gestió dels recursos davant una situació de desnonament a l'espera de la creació de la mesa, 'estigui amagada i no en una ubicació més cèntrica'.

'Hem d'aconseguir desestigmatitzar aquesta qüestió', han afirmat els membres del sindicat, que esperen rebre informació del consistori al més aviat possible.

El cas de la Carima i l'Abdeslam
Paral·lelament, l'entitat ha fet públic que la família santcugatenca que havia de ser desnonada d'un pis del carrer del Camí de la Creu, viu en un habitatge públic de la ciutat des d'aquesta setmana. En un comunicat, el sindicat ha explicat que gràcies a la pressió veïnal no es va dur a terme el desnonament, 'fet que va forçar que l'Ajuntament, la família i la propietat arribessin a un acord.




Mariona Sòria

Nosaltres vam demanar que en el moment en què es tingués la Mesa, poguésssim disposar d'informació sobre els criteris amb què funcionarà aquesta mesa. Un mes després no sabem res.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.