Sant Cugat registra sis desnonaments el 2017

En el que portem d'any s'han detectat vuit desnonaments o pèrdues d'habitatge

Concentració del Sindicat de Llogaters, la setmana passada

Societat

Publicat el 24/oct/18 per Sílvia González / Redacció

A Sant Cugat van produir-se sis desnonaments el 2017, una xifra que el consistori ha facilitat coincidint amb l'anunci de la creació de la Mesa d'Emergència Habitacional. Una dada que, a falta de la comparativa de 2016, emergeix en un context de necessitat social al país i també al municipi. Segons dades de l'Ajuntament, actualment 121 persones resideixen en els 43 pisos d'emergència social que ofereix l'administració local. En el que portem d'any, s'han detectat vuit casos de desnonament o pèrdues d'habitatge i 10 casos més de possibles desnonaments.

L'Ajuntament està fent seguiment d'aquests casos que, al conjunt del país l'any passat, van superar els 13.300. Els sis desnonaments de Sant Cugat de l'any passat, subratlla l'Ajuntament, estan per sota d'altres ciutats de l'entorn, com Sabadell amb 220 casos.

Sobre situacions recents d'exclusió al municipi, com el d'una família derivada a un hostal de Sabadell, l'alcaldessa, Carmela Fortuny ha dit en una entrevista a Cugat.cat que 'no és una mesura definitiva', sinó transitòria, a l'espera que Serveis Socials concreti la millor resposta.

Què fa l'Ajuntament davant un desnonament
-Acompanyament a les famílies, suport en la recerca d'alternatives d'allotjament i mediació amb els propietaris
-Assessorament jurídic
-Informació, orientació i assessorament social
-Tramitació d'ajuts econòmics per al pagament de lloguers (Ajuntament i Generalitat)
-800.000 euros anuals en ajuts per pagar lloguers i l’IBI a llars amb pocs recursos i per pagar consums en casos de pobresa energètica.
-43 pisos per atendre casos d’emergència social i set més de nous de la promoció pública de Rius i Taulet.


DECLARACIONS

Carmela Fortuny

Aquestes solucions intermitges han de ser el més curtes possible mentre no trobem una solució. No volem que aquestes coses passin.

Your browser doesn’t support HTML5 audio