Cal Caballu estrena la secció 'Comerços emblemàtics' del 'Sant Cugat a fons'
Cal Caballu acumula tres generacions a tocar del Monestir / Foto: Cal Caballu
SocietatPublicat el 14/oct/18 per Albert Prat
Cal Caballu ofereix des de principis del segle XX vins i licors a granel i és un testimoni de la transformació de Sant Cugat des d'un poble rural a una ciutat de 90.000 habitants. Toni Castanyer visita la secció 'Comerços emblemàtics', que s'estrena al 'Sant Cugat a fons' de la mà de Toni Samsó, per narrar el canvi de la clientela i el comerç de la ciutat.
Escolta-ho
Cal Caballu ha passat per diverses etapes i dos locals diferents al llarg de la seva vida, tot i que sempre ha estat enclavat a la mateixa zona, a la cantonada entre el carrer Plana de l'Hospital, el carrer Hospital i la plaça d'Octavià. Va començar oferint vi produït a Sant Cugat, però la progressiva desaparició de les vinyes van obligar a reorientar el negoci cap a la venda de producte provinent d'altres punts de Catalunya i de l'estat.
El canvi de consum de vi, que ha afavorit la venda d'ampolles davant del granel, també ha afectat el comerç. Tot i això, Castanyer es mostra esperançat amb el futur de l'establiment, que s'haurà d''adaptar' als reptes que proposa la 'globalització'.
DECLARACIONS
Toni Castanyer
Tenint en compte que a partir dels anys 60-70 la vinya deixa de tenir la importància que havia tingut sempre, l'única manera de mantenir-ho és portar producte de qualitat a la botiga.
Your browser doesn’t support HTML5 audio