Alcohòlics Anònims reivindica la seva tasca al centre de Sant Cugat

Hi ha dos grups, un des de 2005 i un altre des de principis de l'any passat


  • Comparteix:

El grup d'Alcohòlics Anònims de Centre-Estació posa en valor la tasca a la ciutat per 'donar esperança' a persones que pateixin d'alcoholisme. El grup es manté amb contribucions voluntàries dels mateixos membres, amb les quals paguen un lloguer simbòlic a la Llar d'Avis de la Parròquia, on es reuneixen des de fa un any i mig cada dijous de dos quarts de set a vuit de la tarda.

Compartir l'experiència personal per superar una malaltia progressiva, incurable i mortal. Alcohòlics Anònims funciona des de 2005 a Sant Cugat, amb reunions cada dimecres al vespre al carrer d'Orient número 73, però des de fa un any i mig un grup de persones va decidir obrir una altra comunitat més cèntrica, a prop de l'estació. En concret, la Llar d'Avis de la Parròquia, al carrer Valldoreix 9, cedeix la sala d'informàtica cada dijous a la tarda per a aquelles persones que considerin que necessiten ajuda per deixar de beure. Una de les membres del grup Cristina explica l'objectiu de les trobades.

Cristina

L'objectiu principal és ofertar un altre mitjà més perquè les persones que tinguin problemes amb l'alcohol a la ciutat tinguin un lloc on assistir. Donar una esperança que es pot viure molt bé sense alcohol.


Els membres no són metges ni participen en cap investigació científica, sinó que se centren en la recuperació individual de l'alcoholisme a través de compartir situacions similars amb un objectiu comú. La Montse, una altra membre, assegura que les reunions l'han ensenyat 'a viure bé'.

Montse

Qualsevol cosa que em passi, qualsevol problema, el comparteixo aquí i hi ha algú que li ha passat. Des que estic aquí he après a viure bé i a ser feliç, ens hem adonat que ja no estem sols.


Els membres han de complir un programa de 12 passos que té origen el 1935 als Estats Units amb l'únic objectiu d''agafar les regnes' de les seves vides per mantenir-se sobris i poder ajudar, també, a altres persones que pateixen l'alcoholisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.