Coneix la realitat de les persones refugiades acollides a Sant Cugat

Societat

Publicat el 26/jun/18 per Eva Garrido

Cugat.cat estrena un reportatge sobre el programa d'acollida de persones refugiades a Sant Cugat. Cugat.cat ha parlat amb Armando José, natural de Caracas, Veneçuela, que va fugir del país per les amenaces que rebia de grups armats afins a Nicolás Maduro i en Muhammad, que va marxar de l'Afganistan. Els santcugatencs que els han acollit també han compartit la seva experiència.

Les persones que formen part del programa d'acollida afirmen que ajudar els refugiats d'aquesta manera sempre és millor que no fer res o estar de braços plegats davant la situació. L'Assun Reyes ha acollit l'Armando José i el veí de Valldoreix Pau Alonso conviu amb en Muhammad.

Assun Reyes i Pau Alonso

Tan que ens queixem que 'no hi ha res a fer', doncs hi ha coses a fer. Com a mínim deixes d'interrogar-te. Continues pensant que és poc el que fas però ja és alguna cosa. / M'ha aportat intercanvi cultural i coneixement d'altres realitats. Puc resumir-ho com una experiència altament positiva.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els ajuntaments no tenen competència en aquest procés. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sant Cugat treballa amb diverses entitats per donar resposta a les necessitats de les persones refugiades que arriben a la ciutat. Una de les propostes del consistori és oferir un acolliment per feina tal com ha explicat la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Oferir un primer acolliment per lloc de feina. Enlloc de dir 'tu véns a viure aquí i després busques una feina', el cas és 'tu treballes a Sant Cugat i després ja vindràs a viure aquí o on sigui'. També és una manera d'acollir refugiats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Armando José i el Muhammad estan acollits per un període de sis mesos. En aquest termini hauran d'haver trobat feina i ser autosuficients.