Pau Guix presenta a Sant Cugat 'El hijo de la africana', un llibre per 'desmuntar el nacionalisme'


  • Comparteix:

Bosch, Guix, Benejam, Agenjo i Fidalgo, d'esquerra a dreta, han presentat el llibre

Bosch, Guix, Benejam, Agenjo i Fidalgo, d'esquerra a dreta, han presentat el llibre

Pau Guix ha presentat aquest dimarts al Casal Torreblanca el llibre 'El hijo de la africana. Reflexiones de un catalán libre de nacionalismo' (Ed. Hildy), un recull d'articles publicats entre el 2014 i el 2017 a mitjans digitals com Crónica Global, Economía Digital i elCatalán.es. L'obra es completa amb pròlegs de l'empresari i expresident de Societat Civil Catalana (SCC), Josep Ramon Bosch, l'única directora d'escola que va negar-se a deixar les claus per acollir el 9-N, Dolores Agenjo, o del periodista d'elCatalán.es Sergio Fidalgo. El PP ha organitzat l'acte.

Segons Guix, la majoria d'articles que conformen l'obra parteixen d'una situació concreta per intentar 'desmuntar les bases que utilitzen els escriptors a favor del nacionalisme'. L'autor diu que són 'molts' els que no volen la fractura social i detalla alguns dels fonaments ideològics que defensa a 'El hijo de la africana'.

Pau Guix

Que Catalunya torni a ser una regió capdavantera, plenament espanyola i catalana alhora. Tenim dues llengües i cap ha de prevaldre sobre l'altra. A les institucions s'ha de veure reflectida la realitat social, no només el nacionalisme.


L'escriptor creu que fins i tot els articles més antics són d'actualitat i posa com a exemple que 'el 2014 ja parlava de supremacisme'. Pau Guix, amb pare de Vic i mare de Cartagena, explica que 'el fill de l'africana' és ell mateix perquè la major part de la família del seu pare li deia 'africana' a la seva mare pel fet de ser de Cartagena.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.