Els infants de l'escola bressol Cavall Fort gaudeixen dels beneficis de l'aula multisensorial

Societat

Publicat el 6/jun/18 per Clara Bardají

Els alumnes de l'escola bressol municipal Cavall Fort gaudeixen des de fa uns mesos d'un nou espai d'estimulació dels sentits que consta d'un equipament intensiu d'imatge, so i mobiliari de suport que afavoreix la inclusió educativa. Abans d'entrar en aquestes aules multisensorials, mestres i infants fan una preparació del cos i al final de la sessió es fa una activitat de relaxació. Una vegada a la sala, els nens es troben amb elements molt sensorials controlats amb tecnologia i, d'una manera o altra, interaccionen amb ells.

Els infants del centre utilitzen la sala mínim un cop per setmana en grups reduïts i sessions de durada variada, que depèn de l'edat dels nens i de l'evolució de l'activitat dins l'espai. El personal educatiu del centre ha rebut una formació específica per aplicar metodologies de treball a l'aula.

Inicialment, aquest servei està pensat per a infants d'entre zero i tres anys que requereixin de necessitats especials però que pot ser una bona experiència per a tots els alumnes del centre. Ho explica la directora de l'escola bressol Cavall Fort, Meritxell Sabaté.

Meritxell Sabaté

És un espai interessant per a tothom, per a tots els nens de l'escola. Aquest any, la sala ens ha servit per enamorar-nos d'ella perquè hi ha elements que no hem utilitzat mai. Ha sigut un any d'adaptació per a nosaltres, però penso que és un espai que tots els nens d'una escola se'n poden beneficiar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sabaté també ha dit que, com són l'única escola bressol que disposa d'aquest espai i que tenen pensat obrir-lo a tots els infants d'altres escoles de Sant Cugat, principalment a aquells amb alguna necessitat especial. Es tracta d'un projecte innovador que s'ha posat en marxa a 13 escoles bressol de diversos municipis de la demarcació, entre elles, el Cavall Fort.