El 9è 'Fem un Museu' afegeix música en directe al procés de creació artística
L'exposició de les obres de les 12 parelles participants serà el 20 de juny
Publicat el 23/mai/18 per Martí González
La 9a edició del projecte artístic inclusiu 'Fem un Museu' incorpora la música en directe en el procés creatiu, que s'està duent a terme els dimecres de maig al Claustre del Monestir. Es tracta d'una iniciativa de Museus de Sant Cugat que vol trencar l'estigma de la discapacitat intel·lectual mitjançant l'art. Les 12 parelles participants han creat obres inspirant-se en la història i les idees sorgides de l'observació dels capitells del Claustre.
La dinamitzadora artística del projecte, Marta Rodon, que ja va participar fa dos anys en una de les parelles, assegura que es tracta d'un projecte 'molt enriquidor'.
Marta Rodon
És un projecte que enriqueix molt a nivell personal. Aquest any des d'una altra posició veig encara més que cada dia s'aprèn i no només per materialitzar el resultat, sinó per treballar en equip, que en això consisteix.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
El músic santcugatenc Joan-Pau Chaves, teclista d'Els Pets, és l'encarregat d'improvisar i jugar amb unes sonoritats que canvien cada dia per 'acompanyar' el procés creatiu.
Joan-Pau Chaves
Més enllà de la consigna de la història dels capitells, la música acompanya amb les sensacions. Que ajudi a plasmar les sensacions i les idees.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Una de les parelles participants, formada per l'Emma Tomàs i la Maria Vidal, explica que la música en directe les ha ajudat a 'inspirar-se' i a 'relaxar-se'.
Emma Tomàs i Maria V
La música ens ha ajudat molt en el que fem i ens ha donat moltes idees.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
L'exposició de totes les obres enllestides es presentarà el 20 de juny a les set de la tarda al Museu del Monestir.