Sant Cugat se suma per primer cop a la Setmana Sense Fum amb el punt de mira en la prevenció del tabaquisme

La campanya s'ha presentat a l'Ajuntament

Societat

Publicat el 17/mai/18 per Martí González

Sant Cugat participarà per primera vegada en la Setmana Sense Fum, una campanya d'àmbit estatal promoguda, també, pel departament de Salut de la Generalitat i que aquest any arriba a la 19a edició amb el lema 'Viu a sac sense tabac'. Del 25 al 31 de maig, la ciutat proposarà diverses activitats centrades en la prevenció del tabaquisme, com per exemple una recollida de burilles a centres esportius i educatius públics i xerrades informatives de conscienciació a farmàcies i centres sanitaris.

La responsable de l'àrea de tabaquisme del CAP de Valldoreix, la doctora Ester Valle, ha explicat que l'objectiu de la campanya és, mitjançant dades positives i no tant punitives, conscienciar la població sobre els riscos.

Ester Valle

La idea és conscienciar perquè la població no comenci a fumar, després perquè la gent que fuma intenti deixar-ho i que tothom sigui conscient que l'entorn sense fum és més saludable tant pels que fumen com pels que no fumen.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La farmacèutica Montse Moral, promotora de la campanya a la ciutat i membre, com la doctora Valle, de la Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum del Tabac (SCATT), també ha posat èmfasi en l''educació' per prevenir el tabaquisme i en la implicació de tots els actors per fer una societat 'madura'.

Montse Moral

Que tothom sigui proactiu. La prevenció passa per l'educació i la formació. S'ha de respectar el que fuma però ha de ser conscient dels riscos. Hem de fer una societat madura i no prohibir, però sí ensenyar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha destacat el suport de l'Ajuntament i més en un any en què Sant Cugat és Ciutat Europea de l'Esport.

Susanna Pellicer

Mentre hi hagi gent que fumi s'han de fer campanyes d'aquestes i l'Ajuntament estarà col·laborant per fer una ciutat més sana. I més aquest any que traiem pit que som Ciutat Europea de l'Esport. Esport i tabac no congienien gens.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A Sant Cugat 12 farmàcies participaran en la campanya amb cartells de conscienciació. A més, durant la setmana es farà una enquesta ràpida entre els professionals sanitaris, a tots els pacients dels tres CAP de la ciutat per obtenir resultats municipals pel que fa al tabaquisme. També animen als centres educatius i esportius a sumar-se a la campanya de formació i conscienciació.

En l'àmbit català, la campanya proposa un concurs de fotografia per mostrar les accions que es fan durant la setmana arreu del territori. Els interessats han de publicar les imatges a les xarxes socials amb l'etiqueta #ssfcat18 i opten a tres premis d'una targeta regal valorada en 50 euros.