El correfoc de bèsties i el Bany de Foc prenen el protagonisme a l'Encabronada


Temes relacionats

Tret de sortida a una Encabronada que mira al cel ( 4/mai/18)


  • Comparteix:

El correfoc de bèsties, protagonista de l'Encabronada / Foto: Localpres

El correfoc de bèsties, protagonista de l'Encabronada / Foto: Localpres

L'Encabronada segueix en marxa aquest dissabte amb el correfoc de bèsties i el bany de foc com a plats forts. Durant tot el dia, la fira medieval, l'espai gastronòmic i les activitats infantils animaran la festa, on també es podran trobar contacontes i música en directe. Tot plegat arrenca a dos quarts de dotze del matí amb la plantada de bèsties que finalment, a causa de la pluja, tindrà lloc al Celler Modernista. A les dotze, la gimcama de les llegendes de Sant Cugat dirigida als més petits posarà a prova les famílies amb diferents jocs al parc de Ramon Barnils. L'organització està pendent de com evoluciona la meteorologia per anul·lar o canviar de lloc les activitats que es fan a l'aire lliure.

Al correfoc de bèsties, que començarà a tres quarts de nou del vespre i que sortirà de la plaça d'Octavià i acabarà al parc de Ramon Barnils, els Diables han convidat cinc bèsties d'altres punts de Catalunya, la Cuca de Castellbisbal, la Víbria de Castellar del Vallès, la Momerota de Mataró, la Garrifera de la Garriga i el Ratpenat infernal de Malgrat. La cercavila culminarà amb un dels moments més espectaculars de la festa, el Bany de Foc.

El responsable de Foc dels Diables de Sant Cugat, Roger Ricart, ha explicat al magazin 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat les diferències entre el correfoc de bèsties i el de Festa Major.

Roger Ricart

Els correfocs de bèsties tenen un ritme més pausat, estan entre mig d'un correfoc i una cercavila de gegants. No hi ha tant de foc, necessites també carrers amples on la gent pugui veure cremar les bèsties.


Abans, hi haurà hagut temps pel concurs de percussió, el Percufoc, a les cinc de la tarda i al matí, a les dotze, la gimcana sobre les llegendes de Sant Cugat per als més petits. Entitats de cultura popular com Bastoners, Castellers i Geganters se sumen a la festa a dos quarts de dotze amb una actuació al parc de Ramon Barnils. A la tarda, hi haurà contacontes a les cinc al Celler Modernista.

Jornada de diumenge
El diumenge servirà com a fi de festa i arrencarà amb una ruta en bicicleta pels monuments històrics on s'ambienten les llegendes de Sant Cugat, que arrencarà al Pont de Can Vernet a dos quarts de deu del matí. Al migdia serà el torn de la festa de l'aigua al parc de Ramon Barnils, que es farà en dos torns, a les dotze i a dos quarts de cinc de la tarda, aquesta última culminada amb un concert de Miquel del Roig.

El crit final de les bèsties, una traca de 200 metres, posarà el punt final a la 4a Encabronada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.