Concentració a la seu de Pansfood a Sant Cugat contra la nova concessió de 22 locals de restauració a El Prat


  • Comparteix:

Una imatge de la protesta / Foto: Cedida

Una imatge de la protesta / Foto: Cedida

Un centenar de treballadors de Pansfood s'ha concentrat aquest dimecres davant la seu de l'empresa, al polígon de Can Sant Joan, per protestar contra la nova concessió de 22 locals de restauració a l'aeroport del Prat. Els sindicats alerten que la divisió d'aquest lot, fins ara en mans de l'empresa amb seu a Sant Cugat i del qual ara n'assumiran una part Serhs, Areas i Autogrill, podria suposar reduccions salarials de fins al 50%. Els 424 treballadors afectats acumulen ja el 12è dia de vaga indefinida.

La protesta a Sant Cugat és la penúltima de les mobilitzacions convocades pels sindicats. La primera es va fer el 24 de març a la terminal d'arribades de l'aeroport del Prat, i la última serà aquest dijous des de la Rambla de Barcelona fins la plaça de Sant Jaume.

El delegat de CCOO a Pansfood Daniel Ortega ha explicat a Cugat.cat que l'empresa santcugatenca vol aprofitar la renovació de la concessió per desfer-se dels treballadors que actualment pertanyen al conveni del sector de la hosteleria per subrogar-los al propi de l'empresa. Un fet, segons Ortega, que suposaria la reducció a la meitat dels sous i la pèrdua de drets socials.

Daniel Ortega

El problema és que les empreses arriben i no volen respectar el què tenim. Ens volen rebaixar entre el 40 i el 50% el sou i ara Pansfood no vol ni respectar-nos el conveni d'hosteleria i posar-nos el seu.


Ortega també ha assenyalat que el repartiment dels treballadors actuals, que les noves concessionàries han d'assumir, s'ha fet sense criteris clars i que la pròpia Aena s'ha compromès a aturar-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.