Eduard Estivill: 'Si ronques, pots acabar morint d'un infart durant la nit'

Societat

Publicat el 22/mar/18 per Oriol Petit

El doctor Eduard Estivill ha alertat dels riscos que té roncar per a la salut en una conferència a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) titulada 'El roncar nos va a matar!'. El codirector de la Unitat del Son del centre santcugatenc ha insistit en la idea que com més es ronca menys es descansa, i ha repassat les possibles causes, conseqüències i tractaments per a les persones que ronquen, tot plegat amb un marcat to didàctic i humorístic.

Estivill ha alertat que el fet de roncar és un símptoma que pot significar o acabar derivant en afectacions greus com ara apnees respiratòries o cardiopaties.

Eduard Estivill

Sabem que el ronc pot arribar a tenir un efecte fatal per la salut de les persones. Perquè és un símptoma que ens diu que no descansa ni respira bé, que estarà cansada, i a la llarga pot fer que la falta d'oxigen provoqui un infart.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els assistents s'han sentit identificats amb moltes de les situacions que plantejava el doctor Estivill i la majoria confien en poder solucionar els problemes que pateixen.

C. Gironès / R.M. Marçal

Ho visc a casa amb el meu marit, ell ja ha vingut al doctor dues vegades però continua roncant. / He vingut perquè també tinc problemes, a veure si m'ho soluciona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una vuitantena de persones han assistit a la xerrada.