Completar la neteja de boscos de la Floresta, projecte més votat de la lliure disposició

La participació cau dos punts i el consell ho atribueix al mal funcionament del sistema telemàtic municipal

Una de les cites anteriors de voluntaris per a la neteja dels boscos florestans

Societat

Publicat el 13/mar/18 per Sílvia González

Realitzar la segona fase de la neteja de deixalles dels boscos de la Floresta és, amb 275 vots, el projecte més votat del procés per decidir la destinació de la lliure disposició del districte, de 90.000 euros. La proposta s'emporta íntegrament els 8.000 euros reservats per a despesa ordinària. En el capítol d'inversió, dotat de 79.000 euros, s'inclouran sis projectes, entre ells comprar mobiliari per al nou local d'El Cau, iniciativa més votada amb 160 vots. Els 3.000 euros restants els decideix l'Assemblea d'Infants. Enguany, la participació ha estat d'un 9,97%, 2,2 punts percentuals menys que al 2017 quan va ser del 12,17%.

La vicepresidenta del consell de barri de la Floresta, Sílvia Llombart, ha valorat la implicació ciutadana en la preparació dels projectes, sobretot en la proposta guanyadora de la despesa ordinària. Es tracta de la continuació del projecte guanyador del procés de 2016 i que suposarà la retirada de voluminosos, runams i restes de fibrociment.

Sílvia Llombart

Hi ha hagut una tasca molt interessant des de la comissió de medi ambient i del Mussol. Hi ha consciència forta per cuidar el barri

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Llombart també ha remarcat l'interès del districte per fer suport a les entitats com és el cas del projecte més votat en l'apartat d'inversions: el mobiliari per al nou local dels escoltes del districte.

Projectes aprovats (8.000 euros)
Despesa ordinària
Neteja de deixalles dels boscos de La Floresta. 8.000 euros

Inversió (79.000 euros)
Mobiliari per al nou local de l'Agrupament Escolta El Cau. 8.000 euros.
Espai de criança: estructures de joc d'exterior i material per a l'espai familiar al Casino de La Floresta. 7.500 euros.
Banc de llibres: llibreria pública d'intercanvi gratuït de llibres al barri. 5.000 euros.
Restauració de la Font del Fumet. 20.000 euros.
Guifi Floresta - Collserola Guifi. 20.000 euros.
Escales al final del carrer de Pas de l'Estació. 20.000 euros.

Caiguda de la participació
El procés, que compleix tres edicions, ha experimentat un descens de participació. De les 456 persones que van votar el 2017, enguany han estat 390 les que han dit la seva. Llombart ha atribuït al mal funcionament de la plataforma telemàtica facilitada per l'Ajuntament, Decidim.santcugat.cat, el descens de vots d'enguany. Llombart, consultora i docent en comunicació digital, també ha dit que els ha afectat el fet que el consistori impedeix votar en papereta a persones que ja han participat abans en un procés participatiu de Sant Cugat.

Silvia Llombart

L'Ajuntament va dir que si alguna vegada et donaves d'alta en algun procés participatiu de Sant Cugat no podies votar amb papereta. I que rebries un correu informant-te. Jo no vaig rebre cap correu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Això, lligat a la 'mala usabilitat' del web municipal, ha motivat una reducció del vot telemàtic (de 290 a 209) i l'increment del vot a l'urna (de 166 a 191) per evitar problemes, diu Llombart, a Decidim.santcugat.cat.

La vicepresidenta, que vol reunir-se amb l'àrea de Participació, també ha dit que la nevada va reduir la participació.