L'Espai Eco de Les Planes ofereix un taller de restauració i reciclatge per a la fabricació de mobles

Societat

Publicat el 18/mar/18 per Clara Bardají

L'Espai Eco de Les Planes ofereix cada dilluns i dijous d'onze del matí a dues del migdia un taller per aprendre a restaurar i reciclar materials per fabricar mobles. Hi ha dues maneres per participar-hi: portar mobiliari per restaurar-lo o bé proposar un disseny per construir-ne un amb fustes i palets que han sobrat d'altres muntatges. L'usuari trobarà en aquest espai les eines necessàries per fer les seves creacions, a més de l'assessorament de l'especialista en restauració Ignasi López, que ajuda i supervisa l'evolució dels projectes. Un cop la peça està enllestida, els assistents se la poden endur cap a casa.

L'especialista en restauració Ignasi López ha explicat a Cugat.cat quin és el funcionament del taller.

Ignasi López

Ells aporten el material i l'Eco Espai posa les maquinàries. Jo, com a especialista en restauració, els ensenyo, els explico i estic amb ells mentre restauren o fabriquen el moble que volen.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Dos dels assistents al taller, Carles Cambra i Emilia Cruz, expliquen quin projecte estan realitzant.

C. Cambra i E. Cruz

Em dedico a fer mobles amb palets recuperats. Estic fent un moble per tapar un equip d'aire condicionat. / En aquest moment estem restaurant una bobina de cables que en un futur serà una taula de terrassa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'activitat, que funciona des de fa més d'un any, és oberta a tothom i té com a objectiu que els assistents aprenguin a treballar la fusta en un ambient de col·laboració.