Les personalitats, protagonistes dels Premis Sant Cugat


  • Comparteix:

Les personalitats han estat les protagonistes de l'última edició dels Premis Sant Cugat que s'han celebrat aquest dimecres amb una gala al Teatre-Auditori. Els santcugatencs han reconegut l'esperit de superació de Joan Hidalgo, la feina altruista de Marta Martí i Montse Moral, la trajectòria artística de Lluís Ribas i la implicació amb la ciutat del Patí Hoquei Club Sant Cugat.

La malaltia degenerativa que pateix Joan Hidalgo, atàxia telangièctasi, suposa una pèrdua progressiva de coordinació de les extremitats, cap, ulls i un augment del risc d'infeccions. De fet, de casos com el seu només n'hi ha detectats 35 a l'Estat espanyol. Amb l'ajuda del seu pare, aquest santcugatenc de 16 anys, es dedica a construir robots amb materials reciclats, un projecte que serveix per conscienciar sobre la importància de respectar el medi ambient per aconseguir un món millor.

Hidalgo ha agraït el premi a tothom que ha confiat en ell i la seva iniciativa.

Joan Hidalgo

Gràcies a la gent que ha confiat en mi: la meva família, els meus amics... Que els meus robots serveixin per creure en el reciclatge.


La presidenta de la junta local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Marta Martí, s'ha endut un Premi Sant Cugat per la seva tasca al capdavant de l'entitat i en concret per l'organització del 30è sopar anual contra el càncer amb el que es van recaptar 30.000 euros. En aquest sentit, també s'ha fet especial menció a les edicions anteriors d'aquesta cita que implica la complicitat de ciutadans, entitats, institucions, comerços i empreses de la ciutat.

La guardonada ha agraït les vivències i les persones que han col·laborat amb l'associació durant aquests anys.

Montse Moral

Pel Banc Farmacèutic és una gran oportunitat per donar a conèixer el que s'està fent. Aprofito per dir que hi ha pobresa farmacèutica, gent que ha de triar entre menjar o medicar-se. El 10 de març farem una altra jornada de recollida solidària.


Coordinadora del Banc Farmacèutic de Sant Cugat, Montse Moral, s'ha endut un Premi Sant Cugat per portar la iniciativa del Banc Farmacèutic a la ciutat. Moral fa més de 10 anys que organitza una recollida de medicaments solidaris amb la participació de nou farmàcies de la ciutat i la implicació d'una xarxa de voluntaris.

Moral ha aprofitat el guardó per denunciar l'existència de 'pobresa farmacèutica' i anunciar una nova jornada solidària.

Lluís Ribas

Des d'aquí voldria fer un crit per demanar llibertat d'expressió. Una ciutat no serà lliure si els artistes no podem dir el que volem.


L'artista Lluís Ribas arrodoneix la celebració dels 40 anys de trajectòria artística amb un Premi Sant Cugat. El santcugatenc ha commemorat aquest 2017 les quatre dècades de trajectòria professional amb la mostra 'Lluís Ribas, 40 anys d'exposició en exposició' al Claustre del Monestir.

Després de 40 anys de carrera artística, Ribas també ha editat el llibre 'Carta a la mare' on recull el seu treball realitzat en aquests anys de pintor. L'artista ha aprofitat el discurs d'agraïment per llançar un missatge en defensa de la llibertat d'expressió.

Marta Martí

Durant 33 anys he estat en aquesa associació i és de les coses més boniques que m'han passat a la vida. He conegut bellíssimes persones que són les que ens han ajudat any rere any.


El Patí Hoquei Club Sant Cugat posa la cirereta a la celebració del 50è aniversari amb un Premi Sant Cugat. Amb mig segle d'història, l'entitat s'ha convertit en el club amb més jugadors d'hoquei base de Catalunya. Aquesta temporada els dos primers equips del club, masculí i femení, segueix lluitant per ascendir a la màxima categoria de l'hoquei patins estatal, l'OK Lliga.

Amb 50 anys a l'esquena, el club s'ha convertit en un punt de trobada per a les persones i famílies que tenen l'hoquei patins com a vincle. La guardonada ha agraït les vivències i les persones que han col·laborat amb l'associació durant aquests anys.

Rafa Espino

Aquesta medalla és per al Junior. Però sense la implicació de les persones envers un club, aquest no perdura.


La cerimònia ha servit per lliurar al Junior Futbol Club la medalla d'honor de la ciutat amb motiu del seu centenari. El president de l'entitat, Rafa Espino, ha agraït el reconeixement que la ciutat atorga al club.

Gemma Mengual

És un orgull rebre aquest premi de la ciutat que em va acollir fa més de deu anys i que ja considero la meva ciutat. On he viscut moments molt especials, on han nascut els meus fills i on he format la meva família.


La nedadora Gemma Mengual ha rebut aquest dimecres el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat, que decideix i atorga l'alcaldessa, Mercè Conesa. El guardó ha reconegut la trajectòria de la doble medallista olímpica a Pekín, un dels grans referents a la natació sincronitzada nacional i estatal. La també coneguda com a 'sirena de Barcelona' es va incorporar a l'equip espanyol de natació el 1992 i durant la seva trajectòria ha sumat al seu palmarès 17 medalles d'or, 18 de plata i 12 de bronze, entre campionats mundials, europeus i Jocs Olímpics. Mengual va tancar la seva etapa com a nedadora als Jocs Olímpics de Rio.

En el discurs d'agraïment, Mengual s'ha emocionat en explicar la seva vinculació amb Sant Cugat.



Enguany, i juntament amb l'extennista Àlex Corretja, Mengual apadrina Sant Cugat com a Ciutat Europea de l'Esport 2018.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.