Dos defensors colombians dels drets humans fan avui una xerrada a la Casa de Cultura

L'alcaldessa va rebre els dos activistes. Berrocal a la seva esquerra, i Daza a la dreta / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 21/feb/18 per Clara Bardají

L'Auditori de la Casa de Cultura acull aquest dimecres 'Colòmbia, la fi de la lluita armada?', una conferència amb els dos activistes colombians pels drets humans, Silvia Irene Berrocal i Edilberto Daza, que donaran la seva visió sobre la situació que s'està vivint al seu país. Berrocal i Daza van ser temporalment acollits a Sant Cugat pel Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores de Drets Humans, amb el suport d'Oxfam Intermón i l'Associació Internacional per la Pau (IAP Catalunya), ja que allà la seva vida estava en perill. L'acte començarà a les set de la tarda a l'Auditori de la Casa de Cultura i, a part dels testimonis de Berrocal i Daza, també els acompanyarà Patricia Cantarell, responsable de mobilització social d'Oxfam Intermón, que presentarà la tasca dels dos defensors i el context de pau a Colòmbia.

Silvia I. Berrocal (62) i Edilberto Daza (51) són dos defensors dels drets humans amb importants activitats a Colòmbia, amb motiu de les seves accions han patit greus amenaces i, per això, acompanyats per les entitats Oxfam Intermón i IAP Catalunya, van arribar al país el novembre de 2017 sota un programa de protecció impulsat per la Generalitat de Catalunya. Tots dos s'allotjaran a la ciutat fins a l'abril d'enguany, amb el suport de les associacions i de l'Ajuntament.

Aquesta conferència és la primera que faran els dos activistes a Sant Cugat, però es preveu que participin en altres actes per informar la ciutadania sobre la seva història i la situació a Colòmbia. En l'acte també col·laboren la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Oxfam Intermón i IAP Catalunya.