Sant Cugat, la tercera ciutat de la comarca amb més actuacions del Síndic de Greuges de Catalunya


Temes relacionats

Les actuacions del Síndic de Greuges de Catalunya es redueixen un 37,6% el 2016 a Sant Cugat ( 1/feb/17)


  • Comparteix:

El síndic català Rafael Ribó, en l'entrega de l'informe al president del Parlament, Roger Torrent / Foto: ACN

El síndic català Rafael Ribó, en l'entrega de l'informe al president del Parlament, Roger Torrent / Foto: ACN

Sant Cugat és la tercera ciutat de la comarca, després de Sabadell i Terrassa, amb més actuacions iniciades l'any passat pel Síndic de Greuges de Catalunya. Segons les dades de l'informe anual del 2017 que el Síndic ha presentat al Parlament, s'han tramitat 130 actuacions a Sant Cugat, una menys que l'any anterior, el 60% de les quals són queixes i la resta, el 40%, consultes. El document també apunta que l'any passat el síndic català va derivar vuit queixes al defensor del poble local.

A més, durant el desplaçament puntual del síndic català a Sant Cugat, el passat 17 de març, va rebre quatre queixes i tres consultes més. L'informe de la sindicatura també indica que l'Ajuntament santcugatenc va tramitar 24 queixes i actuacions d'ofici del síndic, de les quals se n'han solucionat set de moment, mentre que a través de l'EMD de Valldoreix s'han iniciat tres queixes o consultes que encara s'estan tramitant.

Al Vallès Occidental s'han iniciat 779 queixes i 679 consultes, el 8,4% del total a Catalunya. Per municipis, l'encapçalen Sabadell i Terrassa, amb 279 actuacions a cadascun, seguit de Sant Cugat, amb 130.

En total, el Síndic de Greuges ha rebut 10.164 queixes, se n'han tramitat més de 16.000 i s'han obert 281 actuacions d'ofici. Moltes de les queixes han estat de caràcter col·lectiu, de manera que les persones afectades per aquestes actuacions han estat més de 60.000, el doble que el 2016. Per temes, les polítiques socials encapçalen el nombre de queixes al Síndic, després de la política territorial, l'administració pública, el consum i la justícia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.