Quatre escoles santcugatenques participen a la Marató de l'Estalgia

Societat

Publicat el 22/feb/18 per Albert Prat

Quatre escoles santcugatenques participen durant aquest mes a la Marató de l'Estalgia, una iniciativa que enguany arriba a la tercera edició i que consisteix en prendre mesures per estalviar el màxim d'energia durant un mes a equipaments públics. Les escoles implicades valoren la vessant didàctica de la iniciativa, que destina els beneficis obtinguts a persones que es troben en situació de pobresa energètica. 10 municipis de la demarcació s'hi han sumat. Les escoles participants a Sant Cugat són La Floresta, L'Olivera, Joan Maragall i Catalunya.

Els centres han traslladat la responsabilitat de l'estalvi als alumnes més grans, que es reparteixen tasques com el control de la temperatura a l'aula, l'estalvi d'aigua i la ventilació de les classes, com han explicat a Cugat.cat alumnes de la Floresta i L'Olivera.

Alumnes

Obrim les finestres i tanquem la porta perquè si no, tota l'escalfor de l'edifici se n'aniria per la finestra. / Amb la brida, quan premem surt menys aigua. / Hem estalviat un 10% de llum i anem bé.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A L'Olivera, en concret, part dels diners recaptats en l'estalvi d'energia aniran destinats a un projecte propi d'ajuda a ONG que treballen amb refugiats.

Elsa Del Río

Estem fent una venda i amb una part d'aquests diners els donarem a una ONG que pugui ajudar els refugiats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els mestres, per la seva banda, veuen la iniciativa com una eina didàctica. La cap d'estudis de l'escola la Floresta, Eva Pérez, i el tutor de 6è de l'escola l'Olivera, Mauri Rayo, n'han remarcat el valor pedagògic.

E. Pérez / M. Rayo

Els aporta la consciència que estalviar en energia vol dir cuidar el planeta. / Els aporta esperit crític.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En la segona edició, aquesta iniciativa va comportar un estalvi de 81.500 euros de la facturació dels consums de llum, aigua i gas de deu edificis municipals.