Les tècniques culinàries del restaurant Sant Pau de Ruscalleda, al Casal Torreblanca de Sant Cugat

Societat

Publicat el 6/feb/18 per Martí González

El xef Francesc Danés, membre de la direcció de cuina del restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda, amb tres estrelles Michelin, imparteix un curs de cuina creativa de base tradicional i dirigit a aficionats amb coneixements culinaris. El taller, que es fa a l'Aula Gastronòmica del Casal Torreblanca, és de quatre sessions que han acabat aquest dilluns, tot i que la majoria dels assistents seguiran amb cursos de cuina de diverses temàtiques.

Danés ha explicat que el curs va dirigit a persones que ja tenen certa experiència a la cuina, tot i que mai no s'hi hagin dedicat professionalment. Tècniques diferents, trucs amb el tall i amb l'emplatat, però sempre amb l'objectiu de poder-los dur a terme a casa.

Francesc Danés

Els defineixo com a 'cuinetes', són persones que tenen una mica d'interès en la gastronomia. Intento apropar receptes de tota la vida que es puguin fer a casa i donar algun truc.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, els participants asseguren que el curs els serveix per ampliar coneixements culinaris que poden aplicar per anar 'més enllà' de la cuina casolana. Magí Foraster i Neus Romeu són dos dels 12 assistents al curs.

Participants

Aprendre una mica de coneixements de cuina, que a part de ser útils són interessants i divertits. / No cau en la cuina moderna que ja he fet en molts cursos. De la cuina tradicional, que ja és un art, volia trobar-li el punt d'elegància, més modern, per sortir de la 'cuina de l'àvia'.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El taller està inclòs en l'oferta de cursos de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP), que inclou al voltant d'una trentena de propostes relacionades amb la gastronomia.