Sant Cugat viu una rua dels Tres Tombs que es vol mantenir i obrir a la ciutadania


Temes relacionats

Entitats de cultura popular s'uneixen en la primera Festa dels Foguerons de Sant Antoni a Sant Cugat (20/gen/18)

La PAS reclama uns Tres Tombs sense patiment dels animals (19/gen/18)


  • Comparteix:

Els Bastoners han estat els banderers d'enguany

Els Bastoners han estat els banderers d'enguany

Sant Cugat ha viscut aquest diumenge una rua dels Tres Tombs que té la intenció de mantenir-se al municipi i d'obrir-se a la ciutadania amb més activitats a banda de la tradicional passada. Enguany, la festa ha aplegat centenars de santcugatencs que han vist desfilar genets i una vintena de carros amb els Bastoners com a banderers.



La comissió de festes de Sant Antoni Abat considera que la celebració s'ha d'estendre més al municipi amb activitats com la Festa dels Foguerons per implicar més la ciutadania en la festivitat i garantir-ne la continuïtat. Ho ha explicat a Cugat.cat la secretària de la comissió, Rosa Díaz.

Rosa Díaz

Cal ampliar la festa perquè no només consisteixi en la passada. També esperem poder tornar a celebrar el Ball de Sant Antoni un cop acabin les obres de La Unió.


En relació amb les crítiques rebudes per part de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS), l'entitat afirma que els animals no pateixen ja que es troben perfectament cuidats i que la celebració està pensada per honorar-los. Són paraules de la veterinaria Anna Vendrell, que es fa càrrec de l'estat dels cavalls durant la passada.

Anna Vendrell

Són cavalls que estan ben cuidats. Fins i tot, els cavalls estan contents. És un dia de festa per a ells i per a nosaltres.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, també considera que la rua actual s'ha de mantenir a la ciutat ja que és una mostra del passat agrícola del municipi, tot i que també obre la porta a escoltar les consideracions de la PAS.

Mercè Conesa

L'organització de Sant Antoni està vetllada per veterinaris que certifiquen que la rua es faci en condicions adequades. Hem d'avaluar quines són les consideracions que ens posen sobre la taula totes les entitats.


Enguany, els Bastoners de Sant Cugat han estat els banderers de la festa amb motiu del 25è aniversari de l'entitat. Per a ells ha estat un honor encapçalar la passada. Ho ha explicat la bastonera Marta Dern.

Marta Dern

És un gran honor. Des de petits hem vist la rua i ara poder formar-ne part és una gran oportunitat.


El punt àlgid de la celebració ha estat la benedicció dels animals, que s'ha fet al passeig de Francesc Macià a càrrec del mossèn de la parròquia de Sant Pere d'Octavià Carles Cahuana. Els assistents a la rua tenen clar què és el que més els agrada de la celebració.

Assistents

És una festa de fa molts anys i cal mantenir-la. / És una tradició catalana i crec que els animals no pateixen. / Fa un any que visc a la ciutat, sóc d'Austràlia i m'han dit que la festa m'agradaria.


La rua dels Tres Tombs d'enguany ha recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat sense cap incident i ha acabat a la plaça de Barcelona, on el consistori ha entregat un recordatori a tots els participants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.