Aturada de trens, carreteres i polígons marquen la vaga a Sant Cugat


  • Comparteix:

La jornada de vaga general d'aquest dimecres a Sant Cugat s'ha viscut des de primera hora del matí amb diferents accions de protesta, centrades sobretot en la reclamació de l'alliberament dels líders de les entitats sobiranistes i dels consellers cessats que són a presó, i en contra de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola. Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han estat els principals afectats, però també hi ha hagut problemes a les carreteres i vies d'entrada i sortida de la ciutat, així com als polígons empresarials, focus de les protestes convocades per la Intersindical-CSC i secundades pel Comitè de Defensa de la República (CDR).

Una quarantena de membres del CDR de Sant Cugat han tallat les vies de tren a l'estació de FGC a Sant Cugat des de dos quarts de vuit del matí. El personal de l'estació ha tancat l'accés a l'estació i una patrulla de Mossos ha demanat la dissolució de la concentració a la gent concentrada sense èxit. Des de fora l'estació, els usuaris han viscut la protesta de manera desigual. Alguns afectats han increpat els manifestants i d'altres els han donat suport.

Afectats

La meva situació és que vull anar a treballar i em treuran el sou. El que demanem és que la gent que es manifesta a les vies, tot i que té tot el dret, ho faci a les places perquè nosaltres tenim dret a anar a treballar./ Havia d'anar a estudiar però entenc la protesta i hi estic super a favor. És una molèstia però ho defenso totalment i només és un dia. Tenen tot el seu dret./ Jo només vull anar a l'escola, que es manifestin a altres llocs perquè aquí no pinten res, no hi fan res, què fan manifestant-se aquí?


La via dels trens ha estat tallada fins a dos quarts de dotze del matí, moment en el qual els membres del CDR han dissolt la concentració per dirigir-se a la manifestació convocada a les dotze del migdia a la plaça d'Octavià.

També s'han registrat problemes de trànsit a l'accés a la ciutat des de la rotonda de l'hipòdrom a la carretera de Rubí, així com per accedir a la C16, als Túnels de Vallvidrera, que han estat tallats de manera intermitent. Estudiants de la UAB han tallat des de primera hora del matí l'AP7 al seu pas per Bellaterra en ambdós sentits, tot i que han arribat a un acord amb els Mossos per obrir un carril per cada sentit i mantenir la protesta fins a les dotze del migdia. La coordinadora d'assemblees de la UAB, Mariona Motjer, explica què els ha dut a sumar-se a l'aturada.

Mariona Motjer

Creiem que és una vaga molt necessària per la situació política del país. Creiem que tenim moltes coses a reivindicar; tant l'alliberament dels presos polítics com la no aplicació del 155 que com estudiants ens toca més que mai a la nostre educació.


Igual que el tall de les vies de FGC, els usuaris de l'AP7 han respost a la protesta de formes diferents. Alguns pitaven i encoratjaven els estudiants en passar, i d'altres, els increpaven. Jordi Moguel és una dels conductors afectats.

Jordi Moguel

Estem davant una actuació il·legítima davant un govern que considero legítim i contra una actuació desproporcionada i inadequada de l'article 155 que s'ha interpretat d'una forma com si fos un estat d'excepció. Per tant estic d'acord amb el que estan fent però considero que l'etiqueta no és de vaga, sinó d'aturada.


La carretera de Vallvidrera també ha presentat retencions des de l'ETSAV en direcció a Valldoreix pels conductors que volien evitar les carreteres tallades i els usuaris de ferrocarrils que no podien fer ús del tren. D'altra banda, des de dos quarts de set del matí, membres del CDR han anat tallant intermitentment els accessos al polígon de Can Sant Joan.

La membre del CDR Francina Astallè ha explicat a Cugat.cat com s'ha viscut l'aturada i el tall de trànsit.

Francina Astallé

La presència que hem tingut des de primer moment ha sigut de Mossos però s'han portat molt bé. Al principi la gent estava tranquil·la, però quan ha començat a fer-se un tap han sortit algunes persones del cotxe una mica agressives i hem aconseguit parlar amb el cap dels Mossos i hem acordat obrir durant uns minuts el trànsit per rebaixar el nivell de crispació i evitar que hi hagués violència.


També les JERC de Sant Cugat s'han sumat a la protesta i han fet accions de talls de trànsit a la carretera de Cerdanyola.









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.