Sant Cugat rep els estudiants suecs d'intercanvi amb l'institut Pla i Farreras

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha rebut els estudiants

Societat

Publicat el 27/set/17 per Albert Prat

El estudiants de Karlskrona, a Suècia, que estan fent un projecte conjunt amb l'institut Pla i Farreras, ja són a la ciutat. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha rebut els joves aquest dimecres a la sala de plens per donar-los la benvinguda, on han viatjat per tornar la visita dels alumnes santcugatencs, que hi van anar a l'abril. El projecte acaba de guanyar el premi Move 2 Learn, Learn 2 Move de la Comissió Europea (CE).

L'objectiu del projecte és conèixer la regió i el país d'intercanvi partint de dues places emblemàtiques de cada ciutat, en el cas de Sant Cugat, la d'Octavià. A les primeres hores d'estada al municipi, els estudiants de Karlskrona han visitat fins ara el Monestir i el Claustre, durant la setmana coneixeren altres indrets de la ciutat i un dia es desplaçaran a Barcelona.

L'alumna de l'Institut Pla i Farreras Carlota Olmos ha explicat l'objectiu del projecte.

Carlota Olmos

Precisament parteix de la idea de conèixer la seva cultura a través de l'eix central de la ciutat, la seva plaça. A partir d'aquí vam conèixer el país i com és la cultura sueca.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Després de la rebuda, l'estudiant de l'institut Chapman de Karlskrona Oscar Lindgren ha recordat com va ser la visita dels catalans a Suècia.

Oscar Lindgren

Visc en una illa i hi vam anar, vam veure la natura, vam anar al mar i quan erem a la ciutat vam anar al mercat i de compres

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Premi Move 2 Learn, Learn 2 Move
El projecte ha rebut una ajuda de la Comissió Europea en la iniciativa Move 2 Learn, Learn 2 Move, un projecte similar a l'Erasmus que vol premiar estudiants de la UE amb la possibilitat de fer un viatge a l'estranger. La cap d'àrea de llengües estrangeres de l'institut, Gisele Dubois, ha explicat a Cugat.cat que més de 8.000 projectes hi optaven i que finalment els dos han rebut aquesta ajuda. Els diners aniran destinats a finançar el viatge dels alumnes que van participar en el projecte però no es podien permetre fer el viatge de l'abril.