Les pastisseries de Sant Cugat esperen mantenir les vendes de coques de Sant Joan

Coca de Sant Joan amb fruita del Santa Gloria

Societat

Publicat el 23/jun/17 per Martí González

Els forns i pastisseries de Sant Cugat preveuen mantenir el volum de vendes de coques de Sant Joan aquest any, tot i que la majoria acostuma a observar que els clients s'esperen a darrera hora per comprar-les. Segons els establiments consultats per Cugat.cat, les coques amb més demanda són les clàssiques: les de llardons, les de fruites i les de crema.

La majoria de pastissers assegura que el fet que la revetlla caigui en divendres fa que la gent vagi encara més a última hora. Això sí, els santcugatencs solen ser fidels a les tradicions i sempre es venen més les coques més clàssiques. Ho expliquen la responsable de la pastisseria Andonie, Lidia Moreno, la fornera del Santa Gloria, Maria Dolors Titos, i la responsable del forn Macxi Pa, Neus Gili.

Pastissers

La gent fa encàrrecs però també n'hi ha molts que s'esperen a l'últim moment. Molts no saben ni que la revetlla és divendres. La majoria compren la de llardons, de pasta de full i també les de fruites i de crema. / Ja tenim moltes comandes, la gent queda amb la família i els amics i fa molt goig una coca a la taula. Hi ha molta varietat, en tenim farcides de crema, la tradicional de llardons. / Esperem vendre el mateix que l'any passat, tenim més o menys els mateixos clients fixos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



També hi ha altres varietats, com les que porten xocolata que, segons el gremi, agraden més als més petits.