Dolors Bramon, sobre com s'aborda el Daesh: 'Occident mostra un gran papanatisme'

Dolors Bramon és filòloga i experta en llenguatge semític

Societat

Publicat el 14/jun/17 per Sergio Morales

La professora emèrita de la Universitat de Barcelona (UB) i doctora en Filologia Semítica i en Història Medieval Dolors Bramon fa una crida a Occident perquè tingui una visió crítica quan abordi les informacions sobre la violència del Daesh. La filòloga considera que és un error parlar de 'terrorisme islàmic', ja que són dos termes que no poden anar junts. Bramon ha ofert aquest dimecres la xerrada 'El mal anomenat Estat Islàmic: la terminologia no és innocent', que ha acompanyat la presentació del 32è Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau, que enguany abordarà l'ús del terror com a arma política.

Escolta-ho

Algunes de les frases de l'entrevista:

'És un error parlar de 'terrorisme islàmic' perquè si és terrorisme ja no pot formar part de l'Islam'.

'Si un musulmà és sabater i fa sabates, doncs fa sabates de taló, d'hivern o d'estiu. Si un musulmà escriu un llibre de teologia, aquell llibre sí que és islàmic'.

''Àrab' no és un indicatiu de religió: és un terme cultural, geogràfic i lingüístic'.

'No estic d'acord amb anomenar 'Estat Islàmic' a Daesh: no són ni un estat ni islàmic. Se'ls hauria de dir 'pretès' o 'autoproclamat Estat Islàmic''.

'Occident mostra un gran papanatisme: ens empassem el que ens diuen sense visió crítica'.

''Jihad' fa referència a un esforç espiritual per ser millor musulmà, però també és un esforç bèl·lic per defensar les fronteres de l'Islam, no per atacar'.

'Cal parlar de l'Islam, però com déu mana'.