El Consell de Joves 13/16 proposa mesures per plantar cara a l'assetjament escolar

Societat

Publicat el 29/mai/17 per Anna González

El Consell de Joves 13/16 ha fet arribar aquest dilluns a l'equip de govern les seves propostes per prevenir i tractar l'assetjament escolar, un dels encàrrecs que tenien per a aquest curs. Crear un cicle de xerrades, un concurs d'espots, una caminada, una pedalada o un torneig contra l'assetjament i la creació d'un fòrum online de suport a les víctimes són algunes de les mesures proposades per aquest òrgan, que ara l'equip de govern remetrà a l'àrea d'Educació perquè es puguin treballar amb els centres. El Consell de Joves 13/16 també ha emès les seves propostes sobre les necessitats dels espais públics i per a la Festa Major d'enguany.

Tot i que no era un encàrrec, els joves han volgut fer també les seves aportacions a la festa grossa, per a la qual volen més espais de música electrònica i 'reggaeton', la gratuïtat del Cinema a la Fresca, crear nous tornejos esportius i programar activitats d'aigua. Són unes activitats que han estat recollides per l'equip de govern i que s'incorporaran a la Festa Major d'enguany.

Pel que fa a les millores per als espais públics més utilitzats, l'òrgan ha posat sobre la taula dotar-los de punts 'wifi' i de recàrrega mòbil, millorar la il·luminació i les instal·lacions esportives, posar lavabos i alliberar algun mur per a graffitis. Tot plega té l'objectiu d'acostar-se més al Sant Cugat que volen els joves, com han destacat les vicepresidentes del Consell de Joves 13/16, Júlia Molina i Elizaveta Dubrovina.

Vicepresidentes

Un Sant Cugat on els joves puguin gaudir de diferents activitats sense pares ni nens petits i puguin estar còmodes. / Volem molt oci lluny dels pares.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquestes propostes han estat recollides per l'equip de govern, que ja ha posat en marxa algunes d'elles i s'aniran complementant en funció de la dotació pressupostària. De la mateixa manera, el regidor de Joventut, Eloi Rovira, ha explicat que les mesures per prevenir i lluitar contra l'assetjament escolar es treballaran amb els centres educatius.

Eloi Rovira

Pel que fa a l'assetjament escolar, que requereix una reflexió amb professionals, el servei d'Educació treballarà les propostes amb el consens dels centres educatius.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Durant el curs, el Consell de Joves 13/16 s'ha reunit en set sessions i per primera vegada han participat els 14 centres de secundària de la ciutat.