Art i sostenibilitat es donen la mà al 3r FesCamp per reflexionar sobre la relació entre ciutadania i territori
Publicat el 27/mai/17 per Roger Cuartielles
El 3r FesCamp ha servit un any més de l'art per reflexionar sobre la relació que la ciutadania té amb el territori. L'edició d'enguany ha donat a conèixer, entre d'altres activitats, tres projectes creatius que aborden la sostenibilitat des de diverses perspectives i busquen proposar nous estils de vida. La 3a edició d'aquesta iniciativa s'ha reubicat a la plaça de Barcelona per arribar a més públics. Amb aquest mateix objectiu, la proposta es planteja fer activitats tot l'any per donar visibilitat a la iniciativa de cara al futur.
L'edició d'enguany ha acollit més d'una desena de tallers i activitats enfocades a reflexionar sobre l'actual estil de vida dels santcugatencs i conèixer altres formes de vida més sostenibles. Ho ha explicat un dels membres de l'organització del FesCamp, Sergi Selvas.
Sergi Selvas
Hem intentat seleccionar i organitzar un seguit de tallers que aportin visions diferents no només sobre la sostenibilitat, sinó també sobre la vida que portem.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Entre les activitats, s'han donat a conèixer tres projectes creatius que reflexionen sobre la sostenibilitat del territori des de diverses perspectives. Un d'ells, 'Conversa entre espècies' de Quim Packard i Caterina Almirall, aborda la relació que l'ésser humà té amb el senglars. Un altre, 'Ciutat Bombolla: engranatges d'un estil de vida' de Nus Teatre, fa humor dels diversos estils de vida que hi ha a la ciutat per mitjà del teatre social. El tercer, en canvi, 'Memòria oral de resistències locals: tothom a la plaça!', recupera diversos relats ecologistes considerats invisibilitzats perquè es tornin a posar en valor al territori. La seva autora, Laia Ramos, ha explicat a Cugat.cat com ha estat el procés creatiu.
Laia Ramos
Faig entrevistes en vídeo sobre aquests relats ecologistes invisibilitzats per després fer una mena de mapejat per veure què ha passat al territori.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
L'organització del FesCamp està satisfeta amb el canvi d'ubicació d'enguany, però Selvas considera que cal repensar com s'explica el projecte de cara a la propera edició.
Sergi Selvas
Necessitem treballar molt de quina manera comuniquem els projectes i l'esdeveniment, conceptes als quals no estem acostumats.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Tot i que la trobada a partir d'ara tindrà lloc cada dos anys, segons Selvas, el projecte també es planteja fer-se més visible a la ciutat amb més activitats durant l'any i establir relacions amb les ciutats veïnes de Rubí i Cerdanyola.
El FesCamp ha acabat aquest diumenge amb una mapeig col·lectiu i una caminada popular de Sant Cugat a la Floresta.