L'Espai Eco de les Planes ja ofereix activitats amb l'objectiu d'apropar-se al veïnat

Societat

Publicat el 22/mar/17 per Sergio Morales

L'Espai Eco de les Planes, en funcionament des del setembre passat, ja ofereix una programació que inclou propostes com un grup de criança, aules d'escultura i reparació de mobles, cinefòrums i espais d'intercanvi. L'equip de coordinació d'aquest entorn fa una crida a la participació dels veïns, que tenen la possibilitat de fer realitat les seves iniciatives d'acord amb el tarannà obert del projecte. La programació de l'Espai Eco és fruit de la col·laboració entre els planencs, les entitats del barri i l'Ajuntament.

L'equipament funciona de forma coordinada i complementària amb el Casal de les Planes, i vol ser un punt de trobada per als veïns de la zona. El membre de l'equip coordinador de l'Espai Eco Ignasi López ha explicat que tenen l'objectiu de potenciar-ne la visibilitat.

Ignasi López

Volem que els veïns ens coneguin i que nosaltres coneguem els veïns. Això ha de generar que es projectin noves activitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'equip de govern ha subratllat la importància de l'Espai Eco en un entorn que s'està potenciant i que es culminarà amb la cobertura de les pistes esportives. La tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, i el regidor de Medi Ambient i president del consell de barri de les Planes, Joan Puigdomènech, han fet èmfasi en la capacitat de dinamitzar la zona que pot tenir un projecte d'aquestes característiques.

Fortuny / Puigdomènech

És un espai on es desenvolupen dinàmiques col·laboratives molt interessants. / És una experiència exportable i se n'ha de treure lliçons.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquest diumenge l'Espai Eco celebra 'Àgora', una jornada de portes obertes a partir de les onze del matí que té lloc trimestralment perquè la ciutadania pugui conèixer de primera mà la feina que s'hi fa i que s'hi pot fer.

Un projecte arquitectònic
L'Espai Eco és una iniciativa que va néixer el 2015 arran de la instal·lació d'un propotip de casa sostenible que van el·laborar estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV). Per adequar el terreny per a aquest objectiu, l'Ajuntament va fer una inversió de 120.000 euros, que també van servir per dinamitzar l'espai i comprar materials i equipaments per a l'interior. De la seva banda, l'ETSAV va contribuir a la construcció de la casa amb 225.000 euros.