La Setmana de la Ciència de l'Olivera reuneix famílies, alumnes i mestres per experimentar i aprendre

Societat

Publicat el 1/feb/17 per Albert Prat

La 6a Setmana de la Ciència de l'escola l'Olivera torna a reunir infants, famílies i professors en cinc dies d'activitats plens d'experiments i aprenentatge. Enguany, l'escola ha apostat per prescindir d'un fil conductor per ampliar la participació dels pares i les mares. Uns 485 alumnes participen en les activitats i més d'un centenar de famílies col·laboren per preparar, coordinar i organitzar les iniciatives.

Aquest any, no es limita la creativitat dels pares en les propostes de tallers, com ha explicat a Cugat.cat la directora del centre, Laura López.

Laura López

El que ens interessa és que les famílies puguin venir. A vegades no trobaven tallers que s'ajustessin i aquest canvi ha fet que se n'apuntin més.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'objectiu d'aquesta setmana és doble: despertar la vocació científica dels més petits i treballar la comunió entre pares i alumnes. Sis anys després del seu naixement, la iniciativa garanteix l'entusiasme dels nens, que s'impliquen en els experiments i treballen propostes ben diferents. Ho han explicat a Cugat.cat l'avi d'un alumne, Pere Carrera, i les mares Marta Gallego i Anna Villadelprat.

Famílies

Hem treballat la força, el treball i la potència perquè ells ho entenguin. / Hi ha unes setmanes de preparació per fer-ho fàcil. / Hem treballat la lògica matemàtica i hem intentat que entenguin com treballem per resoldre els problemes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Hi ha tot tipus d'activitats, segons les propostes dels pares, que apliquen els seus coneixements i aficions per pensar, sobretot, en experiments pràctics. Ho expliquen l'Elsa, la Núria i en Darius.

Alumnes

Les cèl·lules de la meva boca són petitones i fosques, he rascat amb un bastonet i al microscopi se'n veuen algunes. / M'agrada perquè vénen pares de l'escola a fer-nos activitats. / Fem activitats, són divertides i aprenem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les activitats s'allargaran tota la setmana i enguany també decoraran les parets de l'escola amb el resultat d'alguns experiments.