El Voluntariat per la Llengua posa en marxa la modalitat virtual
Logotip de la iniciativa /Foto: Voluntariat per la Llengua
SocietatPublicat el 31/gen/17 per Alba Triadó
El Voluntariat per la Llengua (VxL) posa en marxa la modalitat virtual, una opció que permet practicar la conversa a través de vídeoconferència. Aquesta eina neix amb l'objectiu de facilitar la pràctica del català a persones que no poden fer un voluntariat presencial. La responsable del Servei Local de Català, Mar Oñate, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' els requisits per participar a la iniciativa. Per apuntar-s'hi, s'ha d'omplir la fitxa d'inscripció del web i triar la modalitat virtual.
De la mateixa forma que el voluntariat presencial, la nova modalitat consisteix a crear parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir desimboltura. L'única diferència és que les trobades són virtuals. La responsable del Servei Local de Català, Mar Oñate, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' els requisits per participar a la iniciativa.
Mar Oñate
Els únics requisits són tenir ordinador amb connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus i instal·lar-se un programa de vídeoconferència. Nosaltres fem les parelles i les posem en contacte.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Poden participar en aquesta proposta les persones majors d'edat amb coneixements bàsics d'Internet que es comprometin una hora a la setmana, durant 10 setmanes, a conversar en català de manera virtual. Per apuntar-s'hi, s'ha d'omplir la fitxa d'inscripció del web i triar la modalitat virtual.
Les parelles es formen a partir de les preferències que manifesten els voluntaris i els aprenents i, sobretot, en funció de la disponibilitat horària. Els dinamitzadors de VxL posen en contacte la parella, en fan el seguiment, ofereixen suport i atenen les consultes dels participants.