Dr. Estivill: 'Dormir és l'activitat més important que fem al llarg de la nostra vida'

La xerrada ha tingut lloc al Casal TorreBlanca

Societat

Publicat el 12/gen/17 per Maria Cusó

El doctor especialista en el son Eduard Estivill assegura que dormim un terç de la nostra vida per poder viure els altres dos terços amb qualitat. Tot i això, el fet de dormir és un hàbit i, com a tal, necessita d'un entrenament per poder aprendre a fer-ho amb qualitat. El doctor ha visitat aquest dijous Sant Cugat per oferir la xerrada 'Infants descansats, infants feliços' on ha explicat la importància del son com a 'taller de reparació i restauració de tot el que gastem durant el dia'. La cita, organitzada per l'escola Happy Way Sant Cugat, ha tingut lloc al Casal TorreBlanca i ha exhaurit les entrades.

Escolta-ho

Algunes de les frases de l'entrevista:

- 'Dormir és un taller de reparació i restauració de tot el que gastem durant el dia, i un taller de memorització de tot el que hem après'.

- 'Quan dormim, el cervell funciona al 100%. Repara físicament i intel·lectualment'.

- 'En funció de la qualitat del son, tindrem una millor qualitat del dia'.

- 'La laxitud en les normes que han d'ensenyar els pares als nens és un dels principals motius pels quals un nen no dormi bé'.

- 'El son és una necessitat del cos, però dormir bé és un hàbit que s'aprèn. I un hàbit és quelcom que no sabem fer, però que aprenem a base de repetició. Per tant, la primera clau per dormir bé és la repetició'.

- 'Es pot aprendre a dormir a qualsevol edat, però n'aprendrà millor el que ho fa de petit'.

- 'El cicle del son és com baixar una escala: primer va el son superficial, després el son profund i finalment el son REM. La fase REM és on fem la reparació intel·lectual'.

- 'Si un nen es desperta sovint al llarg de la nit, l'endemà no rendirà bé perquè no haurà arribat a la fase profunda del son'.

- 'Els pares han d'estar preparats i segurs per transmetre seguretat al nen a l'hora d'anar de dormir'.

- 'Les hores de son varien en funció de l'edat: fins els dos anys, un nen necessita dormir un mínim de 12 hores. Als set i vuit anys, 11 hores. Un adolescent en necessita nou'.

- 'Dormir és l'activitat més important que fem al llarg de la nostra vida. Si arribem als 90 anys, n'haurem passat 30 dormint. Dormim un terç de la nostra vida'.

- 'Amb els esportistes estem treballant l'entrenament silenciós. Hem descobert que la manera de millorar el rendiment no és entrenant més hores sinó dormint millor la nit anterior'.