El Mercat Vell compleix un any amb la demanda de solucionar els problemes d'aparcament

Societat

Publicat el 25/nov/16 per Martí Gonzàlez

Gourmets de Sant Cugat, la gestora del Mercat Vell, demana una solució als problemes d'aparcament perquè, apunta, han motivat una baixada en la venda de producte fresc. Els responsables de l'equipament fan, però, un balanç positiu de l'activitat que ha assolit els 370.000 usuaris i l'objectiu de revitalitzar comercialment l'entorn de la plaça de Sant Pere. Aquest divendres es compleix el primer any de l'obertura de l'equipament.

Els gestors esperen assolir els 400.000 usuaris a finals d'any, tot i que han manifestat haver obtingut menys clients dels esperats pels problemes per aparcar. Una de les responsables de la gestora, Montse Garcia, ha explicat que aquest fet fa que la venda funcioni menys que l'oferta gastronòmica.

Montse Garcia

La degustació està funcionant molt bé però la venda continua tenint el hàndicap de no tenir pàrquing. És molt complicat que la gent vingui a carregar productes sense la facilitat del pàrquing.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Garcia s'ha referit al retard de la construcció del pàrquing de 100 places previst al solar de l'antiga benzinera Grifuls, les obres del qual haurien d'haver-se iniciat el gener passat com a part del projecte d'habitatge protegit i de locals comercials. Actualment, el Mercat Vell reparteix vals per aparcar a l'aparcament dels Quatre Cantons i ha activat l'enviament a domicili, tot i la manca d'espai per estacionar les furgonetes.

Garcia també ha parlat de les queixes de soroll per part dels veïns.

Montse Garcia

Hem pres totes les mesures contra el soroll de sol·licituds oficials que hem tingut de l'Ajuntament. Per tant, el soroll que genera l'activitat del mercat ja està solucionat. Un altre tema és el soroll que fem nosaltres quan parlem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El Mercat Vell, abans conegut com Mercat de Pere San, té 10 parades que combinen la venda de productes frescos i els espais de degustació. L'equipament té dues plantes amb una superfície total de 1.200 metres quadrats i 55 treballadors.