La pastisseria Dolç, del carrer de Josep Puig i Cadafalch, guanya el premi al millor 'panettone' de l'Estat espanyol
Yann Duytsche és l'ànima de la pastisseria Dolç / Foto: Pastisseria Dolç
SocietatPublicat el 5/nov/16 per Albert Prat
La pastisseria Dolç, situada al carrer de Josep Puig i Cadafalch, ha guanyat el premi al millor 'panettone' artesà de l'Estat espanyol, que entrega el Gremi de Pastissers de Barcelona. L'establiment dirigit per Yann Duytsche des de fa una dècada ha estat la millor de les 22 pastisseries que s'han presentat al guardó i ha obtingut una puntuació de 578 punts sobre 700 possibles.
El certamen puntuava diversos aspectes d'aquest tradicional dolç nadalenc italià, un brioix fermentat de forma natural amb fruita confitada, com són la textura, l'aroma i el gust. Duytsche ha destacat a Cugat.cat que aquest producte s'ha popularitzat molt en els últims anys i cada vegada estira més la temporada abans i després de les festes de Nadal.
El pastisser, especialitzat també en la xocolateria, ha destacat l'alegria que suposa guanyar un premi d'aquestes característiques amb un producte molt especial.
Yann Duytsche
Hi ha la màgia de la textura i el gust, com evoluciona la fermentació natural. Es tracta de com es converteix un banal brioix en un producte excepcional.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
En total, s'han presentat 66 propostes al concurs que el Gremi de Pastissers de Barcelona ha organitzat per primera vegada enguany.