La manta multifuncional Macbeth, més a prop de ser una realitat


  • Comparteix:

Els membres dels cinc projectes guanyadors, saludant en el moment de clausurar el concurs / Foto: Obra Social La Caixa

Els membres dels cinc projectes guanyadors, saludant en el moment de clausurar el concurs / Foto: Obra Social La Caixa

La manta multifuncional Macbeth, creada per sis alumnes de l'Escola Thau Sant Cugat i guanyadora del Premi Emprèn 2016, està un pas més a prop de convertir-se en realitat. Després de l'estada de 15 dies a Silicon Valley per millorar el projecte, una manta que aïlla del fred i es converteix en portanadons i motxilla per a les persones refugiades, l'equip ha clausurat el Repte Emprèn i es prepara per a la incubadora del repte, una nova fase del concurs. Les joves santcugatenques tindran sis mesos de formació i monitorització per aconseguir fer realitat la seva idea.

La Incubadora Repte Emprèn es divideix en dues etapes: primer, se seleccionaran 30 equips per rebre sis mesos de formació, acompanyament 'on line' per part de professionals i experts en la incubació de negocis. Després, es premiaran els 10 equips amb major viabilitat i potencial.

Una de les membres del grup santcugatenc, Maria Calvet, ha explicat a Cugat.cat quins són els passos a seguir a partir d'ara per aconseguir inversors per al seu projecte.

Maria Calvet

Tindrem una formació de sis mesos on haurem de participar en quedades en xarxa, fer estudis de mercat, parlar amb clients i inversos. Tot plegat, per trobar algú que, finalment, ens financi el projecte i puguem tirar-lo endavant.


Les alumnes del Thau, actualment estudiants de batxillerat, van dissenyar el seu projecte a 4t d'ESO. Després de guanyar el concurs van anar a Silicon Valley on van afegir unes fibres metàl·liques a la tela de Macbeth per aprofitar l'energia solar i així donar calor a la manta a la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.