Diversitat d'opinions després del Dia sense Cotxes, que repetirà l'any vinent


  • Comparteix:

El primer Dia sense Cotxes a Sant Cugat ha registrat algunes incidències quan alguns conductors han retirat les tanques que impedien el pas en un tram de l'avinguda de Cerdanyola. En aquesta via, alguns botiguers asseguren haver registrat la meitat de les vendes que la resta de dies feiners. Els vianants consultats han valorat la jornada, sobretot, el fet d'usar d'una manera diferent la Rambla del Celler, que ha acollit activitats per als més petits. L'Ajuntament ha admès els inconvenients de la proposta, un tall que ha durat 10 hores, però ha anunciat una segona edició.

Un tram de l'avinguda de Cerdanyola i un de la Rambla del Celler han viscut per primera vegada una jornada sense trànsit. És una iniciativa que forma part de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. La proposta ha rebut valoracions diferents.

El tall de circulació ha permès als vianants viure el carrer d'una manera poc habitual ja que a la Rambla del Celler s'han organitzat activitats lúdiques i formatives. En aquest sentit, els assistents han aplaudit l'experiència. És el cas de Carles Rosés.

Carles Rosés

Són activitats dirigides als nens i així aprendran els beneficis de la bicicleta. Nosaltres també en podem aprendre.


El sector comercial ha viscut una experiència 'poc satisfactòria'. Els botiguers consultats per Cugat.cat han expressat dubtes sobre els beneficis d'aquesta iniciativa per als seus negocis. D'una banda, han lamentat els problemes amb els proveïdors, i de l'altra, una baixada de l'activitat habitual. Toni Gual, del Colmado Quílez, n'ha fet un balanç negatiu.

Toni Gual

Ens sembla malament. Si no pots accedir en cotxe ni usar la zona blava, les compres baixen. Ha estat catastròfic: potser hem fet un 50% menys de facturació.


L'equip de govern ha expressat la satisfacció per la iniciativa i aposta per repetir-la en properes ocasions. La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, ha admès que una mesura d'aquesta mena pot haver afectat el comerç, però assenyala que modificacions d'aquest tipus han d'anar acompanyades de canvis d'hàbits. Això sí, Paraira ha afirmat que es valoraran tots els aspectes.

Cristina Paraira

És una inciativa que creiem positiva. Farem la valoració per a possibles millores de cara l'any vinent.


Paraira també ha reconegut algunes dificultats en la mobilitat a la ciutat en hores punta i en indrets molt concrets, com els carrers adjacents als talls de trànsit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.