Cal Temerari ensenya a fer ratafia casolana amb l'enòleg Joan Carbó
Alguns dels ingredients necessaris per elaborar ratafia / Foto: Cal Temerari
SocietatPublicat el 20/jun/16 per Maria Cusó / Albert Prat
L'enòleg santcugatenc Joan Carbó oferirà un taller d'elaboració de ratafia casolana a Cal Temerari. La cita tindrà lloc el 16 de juliol i consistirà en una introducció a la cultura de l'aiguardent i les begudes espirituoses casolanes de Catalunya. El període d'inscripcions està obert fins al 8 de juliol. Els interessats hauran d'enviar un correu a contacte@caltemerari.cat.
Cada participant del curs podrà elaborar la seva ratafia a partir dels ingredients que es portaran al taller: nous verdes, herbes, aiguardent i recipient. Tot i això, els organitzadors recomanen que els participants portin les seves garrafes de vidre amb un volum d'entre cinc i vuit litres.
A banda de la creació dels licors, la cita inclourà un tast de degustació de ratafies. Carbó ha destacat a Cugat.cat que el taller vol ensenyar a fer els licors amb productes de la terra.
Joan Carbó
Proposem recuperar aquesta tradició però fer-ho amb coneixement que en portin a elaborar productes sostenibles. No és el mateix comprar una herba deshidratada que anar a la muntanya a buscar-la.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Carbó assenyala que, tot i que les generacions joves estan començant a fer de nou els seus licors, els cal coneixement per elaborar-los correctament.