Sant Cugat reinventa les nits d'estiu amb 38 propostes en 12 cicles


  • Comparteix:

Foto de família de la presentació

Foto de família de la presentació

El cicle Nits d'Estiu es reinventa aquest any en Sant Cugat al Descobert, una suma de mirades culturals que aglutinarà el talent local, de prop, accessible i a l'aire lliure. 38 propostes en 12 cicles donaran forma a aquesta iniciativa que arrencarà el 10 de juny i que portarà aquest estiu noms com Joan Miquel Oliver, Sanjosex, Gemma Humet i Sara Pi, a més de noves propostes com el Liceu a la Fresca, la Nit de Cinema Jove i les projeccions d'Al/Terrat.

Fins al 16 de setembre Sant Cugat posa al descobert l'oferta cultural amb música, teatre, cinema, itineraris i arts visuals a l'aire lliure. La programació d'aquest nou festival uneix 12 cicles temàtics, dels quals quatre són novetats.

És el cas del Festival Vincles Sant Cugat, una nova aposta musical que uneix grans noms de l'escena musical amb talent local. Així, el Celler Modernista acollirà els concerts de Sara Pi amb Carmen Pendones, Gemma Humet amb Alba Llibre, Joan Miquel Oliver amb Pantaleó i Sanjosex amb Solà & Estella. Els artistes locals Carmen Pendones, David Curto (Pantaleó) i Albert Solà expliquen què suposa la seva participació en aquest cicle.

Músics

Em va fer molta il·lusió. / Ens encanta veure que el poble que va donar nom al grup té ganes d'acollir-nos. / Posar sobre el mateix escenari propostes de casa amb propostes més establertes ho fa doblement interessant.


Una altra incorporació és el Liceu a la Fresca amb la retransmissió de 'La Bohème' a la plaça de Victòria dels Àngels, on s'instal·laran el 8 de juliol pantalles gegants i un pati de cadires. Les novetats en l'àmbit del cinema arriben amb la 1a edició de la Nit de Cinema Jove, organitzada amb la col·laboració del consell 13/16, que proposa tres sessions al Parc de Ramon Barnils amb 'Herois', 'Divergente' i 'El resplandor'. La cultura audiovisual també tindrà un nou espai amb Al/Terrat, un cicle de tres projeccions audiovisuals i 'performances' al terrat del Centre d'Art Can Maristany, que s'equiparà amb gandules.

Tot plegat busca reinventar i acostar el consum de cultura a la ciutat, segons la tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Hi ha tanta intensitat d'activitats amb tanta qualitat que ens toca estar atents. El talent i les ganes de sumar són impressionants, i aquest és el primer exemple on podem mostrar totes les disciplines en un mateix paraigua.


El programa de Sant Cugat al Descobert es complementa amb els cicles ja coneguts per al públic com Nits de Música al Claustre, Celler de jazz, Ritmes i Escenes al Casino, Nits d'estiu a TorreBlanca, Lectures a la Fresca, Vespres màgics a Mira-sol, Llegendes nocturnes a l'entorn del Monestir i Nit de cinema i estrelles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.